Foto: Kurir sport

SAMO ŽELE DA OBRADUJU SRPSKI NAROD

REAKCIJE NA SRAMNU ODLUKU FUDBALSKOG SAVEZA TZV KOSOVA: Vlastima u Prištini sada su krivi i fudbaleri Crvene zvezde

Pokret socijalista osudio je večeras kao sramnu odluku Fudbalskog saveza tzv. Kosova na čelu sa Fadiljom Vokrijem kojom se fudbalskom klubu Crvena Zvezda zabranjuje učešće na humanitarnoj utakmici u Gračanici i zatražio od međunarodne zajednice da hitno reaguje i sankcioniše "skandalozno i nedopustivo" ponašanje Prištine.

Fudbal

"Izgleda da su vlastima u Prištini sada krivi i fudbaleri Crvene zvezde i to samo zato što su želeli da obraduju svoj narod u Gračanici i pruže humanitarnu pomoć", navodi se u saopštenju Pokreta socijalista.

Ta stranka navodi da je Priština ponovo pokazala da je mržnja prema Srbima mnogo veća od svake ljudskosti, humanosti i zakona, jer kako drugačije objasniti da neko može da zabrani prikupljanje novca za porodilište, za majke i decu.

PS ističe i da bi oni bili najsrećniji kada bi Srbe na Kosovu i Metohiji napustila njihova država i njihovi sugrađani, ali kažu da se to nikada neće desiti.

"Nadamo se da će, bar ovog puta, međunarodna zajednica imati volju i želju da to zaista i učini", saopštio je PS.

Fudbalski savez Kosova zabranio je ranije danas fudbalskom klubu "Crvena zvezda" gostovanje u Gračanici.

Utakmica između fudbalskih klubova Gračanice i Crvene Zvezde trebalo je da se odigra u sredu 9. maja, a novac od prodatih karata trebalo je da bude doniran Ginekološkoj klinici u Gračanici za odeljenja pedijatrije.

(Tanjug, Foto: Kurir sport)