Foto: Kkcrvenazvezda.rs

SUPERLIGa Srbije

JOŠ JEDAN ŠOK ZA ZVEZDU: Desetkovana Mega posle preokreta pobedila crveno-bele!

Košarkaši Mega Bemaksa napravili su veliko iznenađenje i savladali Crvenu zvezdu 76:74 (19:25, 20:17, 16:22, 21:10) u 7. kolu A grupe Superlige Srbije.

Košarka
> 15:53h

Ekipa Dejana Milojevića sa samo sedam igrača u rotaciji slavila je prvi put nad crveno-belima posle skoro četiri godine i čak 25 mečeva koje je gubila od Zvezde.

Drama nije izostala u hali "Mega faktori", u neizvesnoj završnici Zvezda je imala poslednji napad, ali je Filip Čović promašio šut za tri poena, odnosno pobedu.

Najefikasniji na meču bio je Džejms Feldin sa 29 poena, 13 je dodao Tejlor Ročesti, a kod Mege Stefan Fundić 19, a po 14 Ognjen Čarapić i Predrag Samardžiski.

Ostali rezultati grupe: Borac - Tamiš 72:62, Zlatibor - Mladost 99:73.

Tabela: Borac 6-1, Crvena zvezda 5-2, Mega 4-3, Zlatibor 3-4, Tamiš 2-5, Mladost 1-6.

Tok meča:

Prva četvrtina

Ročesti pogađa na početku utakmice, a ekipa Mege je uzvratila mini serijom i preko Lazića, Fundića i Čarapića došla na pola koša zaostatka (11:10). Čarapić je trojkom dva minuta pre kraja četvrtine doneo prvo izjednačenje Megi.

Od tog trenutka se igralo koš za koš, do trenutka kada su crveno-beli vezali nekoliko dobrih napada i završili četvrtinu sa 19:25.

Druga četvrtina

Ritam koji nije bio previše brz i koji je ispresecan čestim faulovima više je odgovarao gostima, koji su uspeli ponovo da se odlepe. Davidovac je pogodio oba slobodna bacanja, usledila je trojka Dobrića i Zvezda ima dvocifrenu prednost – 21:31.

Kao i u prvoj, ponovio se scenario i u drugoj deonici – Zvezda usporava, Mega vezuje nekoliko napada i rezultatski se približava. Obično su to bili poeni sa slobodnih bacanja, pogađali su Fundić i Čarapić za 28:31.

Ekipe su se do poluvremena smenjivale u vođstvu, a posle 20. minuta Zvezda je vodila 42:39.

Treća četvrtina

Feldin vezuje četiri trojke! Zvezda se odlepila - 56:46.

Crveno-beli bez problema održavaju dvocifrenu prednost - 63:52.

Ovu deonicu Zvezda je završila sa "plus devet" - 64:55.

Četvrta četvrtina

Mega prilazi na 59:64 posle druge tehničke i isključujuće lične greške Tejlora Ročestija.

Na polovini poslednje deonice domaćin dolazi do izjednačenja - 67:67.

Nepuna četiri minuta pre kraja Mega vodi - 71:69.

75:72 za Megu na 45 sekundi pre kraja.

Čović pogađa dvojku na devet sekundi pre kraja za - 75:74 za Megu.

KRAJ - 76:74!

NAJAVA:

Trener crveno-belih istako da ekipa popravlja neke stvari iz utakmicu u utakmicu. Takođe je dodao da ih očekuje zanimljiv meč protiv dobrog protivnika.

''Mega je ušla u Superligu sa drugačijim konceptom gde mladi igrači dobijaju lidersku ulogu. Oni su talentovani tim koji je posle dve vezane pobede sigurno došao i do većeg samopouzdanja u odnosu na prethodni period. Zbog toga očekujem zanimljivu utakmicu kao i što su svi mečevi koje igraju Mega i Crvena zvezda. Mi ulazimo u završni deo grupne faze i važno je da popravljamo neke stvari iz utakmice u utakmicu'', istakao je Alimpijević.

O narednom rivalu govorio je i kapiten Branko Lazić:

''Mega je izuzetno talentovan tim koji igra sa mnogo energije. Očekuje nas težak meč i veoma je važno da spremno dočekamo utamicu protiv Mege, ali i predstojeće jer sledi rasplet u našoj grupi. Za nas je važno da se povređeni igrači polako vraćaju treninzima i nadam se da ćemo u punom sastavu dočekati plejof Superlige Srbije'', rekao je Lazić.

Utakmica u dvorani ''Mega Faktori'' igra se od 20.30.

Kurir sport

Foto: KK Crvena zvezda