Foto: Dado Đilas

LIVERPUL POSLE OVOGA NEMA ŠANSE

SRBIN KRALJEVIMA DONOSI SREĆU: Kad Mažić sudi Real Madrid ne gubi!

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić, nakon što je dobio veliko poverenje UEFA da sudi finale Lige šampiona, ukupno je pet puta sudio fudbalerima Real Madrida i Liverpula.

Fudbal

Na mečevima Reala je tri puta delio pravdu, najznačajniji je bio u Superkupu Evrope 2016. godine kada su Madriđani savladali Sevilju 3:2 u Trondhajmu, kao i u duelima protiv Bazela 1:0 (grupna faza Lige šampiona, 2014) i Atletika 0:0 (četvrtfinale Lige šampiona, 2015), a Liverpulu protiv Mančester Junajteda 1:1 (osmina finala Lige Evrope, 2016) i protiv praške Sparte 1:0 (šesnaestina finala Lige Evrope, 2011).

Poslednjih godina Mažić je često puta bio delegiran za velike utakmice, sudio je na Svetskom prvenstvu u Brazilu (2014), očekuje se i da bude izabran za završnicu Mundijala u Rusiji i to pošto je sudio uvertiru za najveće takmičenje u finalu Kupa konferederacija između Nemačke i Čilea.

Njemu će 26. maja u Kijevu u borbi za trofej klupskog prvaka Evrope, Real - Liverpul, pomagati sunarodnici Dalibor Đurđević, Milovan Ristić, Nenad Đokić i Danilo Grujić.

kurir.rs / Tanjug

foto: Dado Đilas