Foto: Zorana Jevtić, Stefan Jokić

stop nasilju

KAD NISAM ZNALA GDE ĆU, KURIR JE BIO UZ MENE: Marija Ferizović, žrtva nasilja poručuje: Dali ste novi život meni i mojoj deci!

Kurir je akciju "Stop nasilju" pokrenuo nakon što je u javnost izneo priču o Mariji Ferizović (22), majci troje dece koju je suprug mučki tukao i žigosao u oktobru 2016. godine.

Društvo
> 22:17h

Ferizovićeva je smogla snage da javno progovori o strahotama koje je preživela, a Kurir je bio uz nju tokom oporavka, pomogao joj je da se operiše, da sredi svoj život i našao joj je posao.

- Dali ste novi život i nadu meni. Kad nisam znala gde ću i šta ću, Kurir je bio uz mene i za to ću vam biti večno zahvalna - rekla je Ferizovićeva.

Podsetimo, Mariju Ferizović (21), koju je pre dve godine nevenčani suprug Ahmet Marinković (40) zverski tukao dva dana u iznajmljenom stanu u Kaluđerici, je posle velike akcije Kurira i operacije nosa, iz bolnice izveo glavni i odgovorni urednik našeg lista Nemanja Pajić i poželeo joj brz oporavak.

Nakon toga prevezli smo Ferizovićevu do kuće njene majke. Iako je imala zavoje preko nosa, Marija nije mogla da sakrije radost što će ponovo biti sa svojom dečicom...

Na vratima kuće u kojoj živi Marijina majka s dvoje dece i suprugom Mariju su sačekala njena dečica. Devojčica od tri godine, sinčić od dve godine i najmlađa ćerkica od godinu dana, u čijem je rođendanskom slavlju Kurir s ponosom učestvovao.

Ne odvajajući se od dece, Marija je tada istakla da je najgore sada iza nje.

- Najveću zahvalnost dugujem Kuriru, koji mi je prvi ponudio pomoć onda kad mi je bila najpotrebnija. Kad sam mislila da je sa mnom gotovo, vi ste ulepšali prvi rođendan moje najmlađe ćerke. Potom ste mi našli posao... To što ste za mene uradili malo je ko od mojih mogao da uradi. Postali smo prijatelji i hvala vam od srca na tome - rekla je tada Marija, koja je postala i pionir velike akcije Kurira „Stop nasilju“.

Foto: Zorana Jevtić, Stefan Jokić