Foto: Reuter

Molitva za ser aleksa

EKSKLUZIVNO ZA KURIR! Skaut Mančester junajteda Budimir Vujačić: Svet će biti bolji ako Ferguson ostane sa nama

Bivši as Partizana i lisabonskog Sportinga očekuje dobre vesti iz Engleske o oporavku legendarnog menaždera "crvenih đavola" sa kojim je dugo godina uspešno sarađivao

Fudbal
> 13:12h

Dugogodišnji skaut Mančester junajteda Budimir Vujačić, poput svih ljudi koji na srcu nose "crvene đavole", nestrpljivo očekuje dobre vesti iz Engleske o oporavku Ser Aleksa Fergusona nakon hitne operacije prošlog petka zbog izliva krvi na mozak.

Vujačić kaže za Kurir da je legendarni Škot činio svet bogatijim i da zato razume zašto se ljudi, bez obzira na klupsku ili nacionalnu pripadnost, mole za njegovo zdravlje.

- Nažalost, dobili smo informaciju koja je čitav fudbalski svet uznemirila. Imao sam čast da budem deo porodice Mančester junajteda, koju je on predvodio, i jako sam ponosan na tu činjenicu. U njegovom slučaju se na najbolji način potvrđuje pravilo da su najveći ljudi, u stvari, jednostavni i pristupačni u komunikaciji sa običnim ljudima. Fudbalski svet, i ne samo fudbalski, moli se za njegovo zdravlje, jer će i taj svet biti mnogo bogatiji dok je on sa nama - rekao je Vujačić, bivši as Partizana i lisabonskog Sportinga.

Vujačić, koji zbog prirode posla, retko daje izjave i nikad ne priča o tome za medije, već se pretpostavlja da je jedan od zaslužnih što su Nemanja Vidić i Zoran Tošić deo karijere proveli na Old Trafordu, podseća se svog poslednjeg susreta sa Fergusonom.

- Sreli smo se i razgovarali u Skoplju na meču Superkupa Evrope između Mančester junajteda i Real Madrida. Bio je srdačan kao i uvek. To i jeste jedna od njegovih vrlina, jer zna da se posveti sagovorniku tako da se i on oseća važnim kada je pored njega. Siguran sam da će u budućnosti biti još prilika za susrete sa njim - zaključio je Vujačić.

Bambi: Aleks je jedan

Zoran Bambi Tošić je svoju prvu u stanicu u karijeri van Srbije imao na Old Trafordu, u vreme kada je Ferguson vedrio i oblačio Premijer ligom.

foto: Fonet

- Bio sam veoma mlad kada sam došao u Mančester, sećam se velike treme pre prvog susreta sa Fergusonom. Sa ove distance mogu reći da je on jedan od najvećih trenera svih vremena, pa zato i ne čudi što mu poruke podrške dolaze sa svih strana. Želim mu brz oporavak - rekao je Tošić.

Dejan Petković, foto: Profimedia/Aleksandar Jovanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Evo za koga je Zvezda izdvojila milion evra