Foto: Promo

SEMINAR ZA NAPREDNU FOTOGRAFIJU

FOTOSOFIA: Otvoren je trinaesti lov na fototalente, evo kako možete da se prijavite!

Pop kultura

Otvorene su prijave za polaznike Fotosofije, besplatnog sedmodnevnog seminara za naprednu fotografiju koji će se pod vođstvom i umetničkom direkcijom fotografa Damira Hojke održati u Termama Tuhelj od 10. do 17. juna 2018. godine.

I ove će godine petnaest odabranih seminarista na predavanjima i tematskim foto sešnima saznati kako snimiti dobar portret, modnu, reklamnu i art fotografiju.

"Kad sam pre 13 godina pokrenuo ovaj seminar, zadao sam sebi sledeću misiju: pronaći talentovane fotografe i dati im priliku da unaprede svoje znanje i kreativnost, da steknu iskustvo rada s klijentima i medijima, te da se s njihovim radom upozna i struka i javnost", rekao je Hojka i dodao:

"Veseli me što je tokom godina niz naših seminarista uspelo da upiše studije fotografije, što je znak da misija ide u dobrom smeru. Omogućiti nekome da promeni život i bavi se onim što ga iskreno veseli neprocenjiv je osećaj."

Veleposlanstvo Kraljevine Španije u Hrvatskoj ove godine na Fotosofiju dovodi svetski poznatog španskog fotografa i režisera Eugenija Rekuenka koji će našoj publici biti poznat kao autor video spota grupe Rammstein "Mein Herz brennt" i "Lavazza" kalendara, te kao autor niza modnih fotografija za prestižne modne magazine poput "Vogue" i "GQ", i fotografija i video spotova za kompanije "Nina Ricci", "Pernod Ricard", "Bvlgary", "Playstation", "Gloria Vanderbilt", "Freixenet"... Rekuenko je najavio da će predavanje održati 15. juna, a uz reklamne radove, predstaviće i "Projekt 365" na kom radi sedam godina. Ulaz na predavanje je slobodan.

I ove godine seminaristi će fotografisati poznate osobe. Proteklih godina u tome su im pomogle mnoge zvezde iz Hrvatske i regije poput Vedrana Mlikote, Davora Gopca, Rene Bitorajca, Mile Kekina, Doris Pinčić, Brune Šimleše, Srđana Gojkovića Gileta, Zorana Predina, Barbare Kolar... Fotografije s tih snimanja objavljivane su u vodećim medijima širom regije, kao i fotografije snimljene na temu "Moda".

Kako se prijaviti na izbor polaznika otvoren do 16. maja 2018. možete pročitati na "www.fotosofia.info", gde će biti objavljivana i obaveštenja o terminima događanja otvorenim za publiku.

Na istoj web stranici objavljen je i kasting "Fotosofia 13 FOTOmodel" za fotomodele, šminkere, frizere i stiliste - saradnike na snimanju modnih fotografija Fotosofije 13.

Kurir.rs, Foto: Promo