Foto: Profimedia

PODRŽIMO IH

BALKANIKA VEČERAS U FINALU EVROVIZIJE, KLADIONICE NA STRANI SRPSKOG PREDSTAVNIKA: Pozitivno smo umorni, ali evo šta se dešava IZA KULISA (FOTO, VIDEO)

Pop kultura

Kako navodi Danica Krstić, koju su fanovi takmičenja proglasili za najlepšu učesnicu, utisci posle polufinalne večeri bili su fantastični .

"Pozitivno smo umorni, ali nismo želeli da vreme trošimo na zabave, već smo veče iskoristili da bismo se odmorili za finale, koje je svima jako bitno. Iskrena da budem, u sobi smo nazdravili pobedu, a potom je počeo proces skidanja šminke i spremanje za spavanje", iskrena je bila Danica Krstić.

Srbija je bila prva zemlja prozvana za finale Evrovizije na kraju druge polufinalne večeri. Inače, 63. po redu takmičenje za Pesmu Evrovizije održava se u Lisabonu, pod sloganom "All Aboard" ("Ukrcavanje"), od 8. do 12. maja. Zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi Salvadora Sobrala, Portugalija je po prvi put domaćin ovog televizijskog šou programa.

Ivana Banićević kaže da čestitke pristižu sa svih strana!

"Verovali ili ne, ali mi smo posle polufinala ustali u sedam ujutru, a čekaju nas još dve generalne probe, nekoliko intervjua i treba postići da sve to bude perfektno. Tokom celog dana stižu čestitke od brojnih zemalja kako naših suseda, tako i ovih drugih. Svi se raduju i posebno je lep osećaj kada vam konkurencija na neki način pruži podršku i zahvalnost", istakla je ona.

Šta se dešavalo iza scene objasnila je Nevena Stamenković.

"U momentu kada treba da izađete pred milionsku publiku, koja svaki detalj gleda na malim ekranima, nikome ne može da se dogodi da nema tremu. Trenutak kada vam se dlanovi znoje, a vi u glavi razmišljate da li sve na vama stoji kako treba, tekst pesme, kada treba da započnete pevanje i slično. Nije nimalo lako, ali čim smo kročili na scenu, pokušali smo svi zajedno da to zaboravimo", izjavila je pevačica koja je lepotom takođe pobrala brojne simpatije.

Pored Srbije, na kraju druge polufinalne večeri u finale prošle su i sledeće zemlje: Moldavija, Mađarska, Ukrajina, Švedska, Autralija, Norveška, Danska, Slovenija i Holandija, ovim redosledom.

Balkanika će se, kao i u polufinalu gde su nastupali pod rednim brojem tri, u finalu predstaviti u prvom delu večeri. Žrebom je odlučeno da će naša zemlja nastupiti deseta, a došlo je i do promena kada je reč o prognozama kladionica, koje su kako vreme prolazi sve više na našoj strani.

(Kurir.rs/Blic.rs/Foto: )