Foto: PROMO

Praznik sporta u Republici Srpskoj

BANJALUKA UGOSILA ASOVE Tanasković, Majdov i Gurović uveličali Sajam sporta!

Željko Tanasković, Milan Gurović, Ljubiša i Nemanja Majdov samo su neki od uglednih sportista, bivših i aktuelnih šampiona, koji su uveličali Sajam sporta u Banjaluci.

Ostali sportovi
> 13:11h

Sajam sporta potvrdio je da Republika Srpska voli sport, što i ne čudi jer je veliki broj asova rodom baš iz Republike Srpske. Prezentacija svih sportova na jednom mestu bila je idealna prilika za sve u Repšublici Srpskoj, pogotovo one najmlađe, da se oprobaju i pronađu u nekom od sportova.

foto: PROMO

Sajam je otvorila Jasmina Davidović, ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Specijalni gosti billi su Željko Tanasković, nosilac olimpijske medalje u odbojci i aktuelni predsednik Saveza za školski sport, Nemanja Majdov, svetski prvak u džudou, Ljubiša Majdov, trener, Milan Gurović, nekadašnji reprezentativac Srbije u košarci...

foto: PROMO

"Cilj nam je da se što više dece i omladine uključi u sport, a Sajam sporta je prilika da upoznaju razne vrste sportova i da se odluče koji bi im bio najbliži i najprihvatljiviji", istakla je ministarka Jasmina Davidović, dodavši da je u Republici Srpskoj aktivno 43 sportska saveza u okviru kojih je više od 1.500 sportskih organizacija, sportskih klubova i škola sporta.

Željko Tanasković bio je zadovoljan predstavljanjem sportova u Banjaluci.

foto: PROMO

"Banjaluka je grad sporta, ali ovde vidim i puno sportista iz svih gradova Republike Srpske. U sport se treba ulagati, jer sportisti uvek na najbolji način služe svojoj zemlji. Puno sportista iz Republike Srpske nastupa i za srpske klubove, kao i za reprezentaciju naše zemlje. Hvala i ministarki Davidović koja je pomogla organizaciju ovog lepog događaja", istakao je Željko Tanasković.

Goran Anđelković FOTO: PROMO

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Hoće li Krstajić razbiti “prokletstvo” koje nas prati 30 godina?