Foto: Printscreen Youtube

nezgodno pitanje

OKRŠAJ U STUDIJU HRVATSKE TELEVIZIJE: Političar skočio besan sa stolice i krenu na sagovornika, pobacao papire sa stola! (VIDEO)

ZAGREB - Bura posle ostavke potpredsednice hrvatske vlade zbog šokantnih mejlova koji pokazuju da je namerno prikrivala situaciju u "Agrokoru", ne jenjava.

Hrvatska

Posle njene jučerašnje ostavke hrvatski mediji odmotavaju klupko veze između Dalićeve, ekspresno donesenog zakona Lex "Agrokor" i elektronske prepiske sa “suprotnom stranom”.

Burno je bilo i u emisiji HRT "Otvoreno", u kojoj su sagovornici bili predstavnici pozicije i opozicije, i koji su imali suprotne stavove o celoj situaciji.

Željko Rajner (HDZ), Gordan Maras (SDP), Tomislav Panenić (Most) i Stjepan Čuraj (HNS), bili su gosti emisije u osječkom studiju, a razgovarali su o vrućoj temi - ostavci Martine Dalić.

U jednom momentu, na pitanje voditelja da li je normalno da konsultant nedeljno zaradi 250.000 kuna (3.400 evra), Željko Rajner iz vladajućeg HDZ je odgovorio da ne zna.

"Teško mi je da procenim koja je cena konsultanata, možda je to niska cena, ja to ne znam, ja sam lekar", odgovorio je potpredsednik Sabora.

Pokušao je da istakne da je Vlada krenula u spašavanje "Agrokora" u vreme kada su rafovi u radnjama bile prazni, dobavljači prestali da ispručuju robu, a finansijski dugovi se nagomilavali. Gordan Maras (SDP) direktno ga je pitao hoće li HDZ pristati na izmene zakona koji bi ponovo omogućio rad Istražne komisije za "Agrokor".

Rajner mu je odgovorio da bi morao da proučita zakon. Tomislava Panenića (Most) je razbesneo njegov odgovor. Rekao je da je poražavajuće da opozicione predloge samo stavljaju na dnevni red i uopšte ih ne uzimaju u obzir i ne doživljavaju ozbiljno.

Zatim je ustao sa stolice, došao do Rajnera, srušio na pod papir sa njegovog stola i rekao: “Dajte da vidim papir sa kog čitate”.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto printscreen YT