Srdačan susret

ZVANIČNA POSETA SLOVENIJI: Patrijarh Irinej sa županom Kopra o gradnji pravoslavne crkve (KURIR TV)

Društvo
> 14:44h

KOPAR - Patrijarh srpski Irinej započeo je zvaničnu posetu Sloveniji u okviru koje se sastao na županom grada Kopra Borisom Popovičem.

foto: SPC

Popovič je visokoj zvanici poželeo dobrodošlicu u Kopar, a povod je bila gradnja pravoslavne crkve, druge u Sloveniji.

foto: SPC

"Veoma sam zadovoljan što imam takve goste u Kopru koji nam do sada nisu dolazili i koji su nas svojim dolaskom počastvovali", poručio je srdačno koparski župan.

foto: SPC

Patrijarh Irinej istakao je da je prvi put u Kopru i uopšte u tom kraju Slovenije, kao i da je "oduševljen i očaran lepotom te zemlje".

foto: SPC

"Čista zemlja, putevi izvanredni... Kopar je divan grad, ima veliko pristanište koje je nekada imalo važnu ulogu ne samo u Sloveniji, nego u celoj Jugoslaviji. Mi Srbi, inače, imamo puno poštovanje i uvažavanje Slovenije, bili smo uvek dosta bliski, i želeo bih da tako ostane ne samo danas, već i u našoj budućnosti. Mi smo slovenski narodi i treba da budemo bliski jedni drugima, da se koristimo napretkom Slovenije kao zemlje, ali i da se ugledamo na njen razvoj, ona je uvek bila i ostala jedan divan primer", rekao je srpski patrijarh uz zahvalnost na toplom prijemu.

(Kurir.rs/Foto: Kurir)