Foto: Beta/Dragan Gojić

Pun kapacitet rada ekspertskog tela

MINISTAR TRIVAN O ISTRAZI POSLEDICA BOMBARDOVANJA: Ovo radimo zbog zdravlja svih nas!

Društvo
> 09:37h

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je danas da je pri njegovom ministarstvu pre nekoliko meseci formirano Koordinaciono telo sastavljeno od eksperata, koje bi trebalo da istraži posledice NATO bombardovanja po životnu sredinu.

foto: MArina Lopičić

Trivan je rekao da će to telo angažovati sve ono što je kapacitet Srbije kada je u pitanju istraga posledica bombardovanja i istakao da će se baviti ekspertskim pitanjima, a da komisija koju formira Skupština Srbije ima druge aspekte. Ministar veruje da će se ta dva tela dopunjavati. Kako je rekao, kada ekspertsko telo počne sa radom u punom kapacitetu, pokušaće da nađe način da izvrši neophodna istraživanja na Kosmetu, jer tamo nije vršena remedijacija.

"Predložićemo da se to uradi, jer mislimo da to dugujemo svim građanima koji žive na KiM", naveo je Trivan.

On je dodao da, iako je prošlo 19 godina, postoje naučne metode koje mogu dovesti do ispravnih zaključaka. Prema njegovim rečima, nije bilo opravdano čekati 19 godina na takva istraživanja ali, napomenuo je, posledice se moraju otkriti zbog zdravlja građana.

foto: Nebojša Mandić

"Ovo radimo zbog svih nas, pre svega da znamo u kakvoj sredini živimo, koji su rizici po zdravlje i sredinu, da odredimo mere kojima ćemo se zaštiti", kaže ministar.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS/Foto: Beta/Dragan Gojić)