Foto: Fonet AP

NOVA PRAVILA

RAT ZA MOĆ U ITALIJI: Vladajuća koalicija ne da masonima da uđu u vladu! Vladari iz senke žestoko uzvraćaju!

Pre otkrivanja sastava buduće vlade Italije, Pokret 5 zvezdica i Liga za sever predstavili su svoj ugovor o budućem načinu vladanja koji uključuje zabranu slobodnih zidara (masona) da učestvuju u vlasti.

Planeta
> 08:56h

Masonska loža Grand orijent Italija je odmah reagovala na ovu vest.

“Etički kod” buduće koalicije italijanske vlade predstavljen je 18. maja. On predviđa, između ostalog, zabranu pristupa vladi osuđenim kriminalcima, a slična stvar je predviđena i za pripadnike italijanskih masona.

foto: Profimedia

Usledila je hitna i oštra reakcija masonske lože koja tvrdi da se radi o antiustavnim načelima. Oni žale zbog odluke koja, kako kažu, “podseća na fašističke zakone koje su slobodni zidari (masoni) uvek osuđivali i koji predstavljaju posledice opasnog liberalnog pomaka”.

Slobodni zidari u svojoj izjavi upozoravaju buduću koaliciju: “Oni koji misle da koriste političku kampanju protiv slobodnih zidara, kako bi sprečili ostvarivanje njihovih osnovnih prava, moraju da preuzmu odgovornost“.

Liga za sever i Pokret 5 zvezdica obe odbijaju tradicionalne političke snage i obećavaju da će se boriti za bolje penzije i protiv imigracije.

Kurir.rs/RT Foto: AP