Vasić: Ne želim Topčider dva

Ništa ne bih prepustio nekoj proizvoljnosti, radi se vrlo detaljno, lično radim, ispitujemo, pribavljamo dokaze, informacije, razgovaram sa očevidcima... ne želim neki Topčider dva", rekao je Vasić

Crna Hronika
> 21:08h

JAGODINA - Zamenik višeg tužioca u Jagodini Miomir Vasić, izjavio je, da se na slučaju pogibije kadeta Vojske Srbije na "Pasuljnaskim livadama" i dalje intenzivno radi jer, kako je rekao, "ne želi Topčider dva".

"Ništa ne bih prepustio nekoj proizvoljnosti, radi se vrlo detaljno, lično radim, ispitujemo, pribavljamo dokaze, informacije, razgovaram sa očevidcima... ne želim neki Topčider dva", rekao je Vasić.

"Ne bih da licitiram, ali za desetak dana, imaćemo konkretan stav i predlog u pogledu odgovornosti", rekao je Vasić.

On je napomenuo da još nije dobio izveštaj Komisije Ministarstva odbrane o ovom slučaju i dodao da ga je "zatražio i da će ga vrlo brzo imati i razmotriti".

Na Poligonu Vojske Srbije "Pasuljanske livade" 18. juna u 9,05 sati, u toku priprema za vežbu "Diplomac 2012", od projektila automatskog bacača granate, koga su pronašli, poginilo je dvoje kadeta četvrte godine: Milina Miletić (23) iz Gornjeg Milanovca i Filip Milojević iz Gornje Trnave kod Topola, a petoro povređeno.