Foto: Profimedia

trka sa vremenom

POMAGAJTE, SERIJSKI UBICA ĆE SE IZVUĆI: Australijska policija zna koje je ubio tri bake, ali iz jednog razloga mu ne mogu ništa (VIDEO)

Australijska policija identifikovala je serijskog ubicu i saopštila da ne može da ga uhapsi i zamolila javnost za pomoć.

Planeta
> 19:40h

Policija Južne Australije objavila je da je identifikovan serijski ubica koji je počinio tri ubistva, ali da ne mogu da ga uhapse zbog nedostatka dokaza. Stoga su uputili poziv za pomoć u hapšenju osumnjičenog 39-godišnjeg muškarca u Riverlendu, u susednoj državi Viktoriji.

"Znamo gde se nalazi. On zna da je u centru istrage već nekoliko godina i zna da istražujemo ubistva", rekao je detektiv Des Brej novinarima u utorak.

Policija je takođe saoštila da su novi forenzički dokazi i druge informacije potvrdili prethodne sumnje da su tri ubistva u periodu od 20 godina povezana i da je za njih odgovorna jedna osoba. Radi se o ubistvu Filis Harison 1998. i Beverli Henli 2010. u Adelejdu i Stivena Njutona iz Mont Gambijera 2011. godine.

Policija je izjavila da je tajni odred koji uključuje 7 detektiva ponovno istražio slučajeve od januara ove godine. Sve žrtve su poznavale ubicu, koji je za vreme ubistava živeo na udaljenosti od 10 minuta od njihovih domova.

Brej je rekao da policija ne može da uhaosi osumnjičenog jer "žele da budu sigurni da su skupili dovoljno dokaza za osudu". "Prerano hapšenje bez dovoljno dokaza moglo bi da dovede do njegovog oslobađanja i javnost bi bila izložena još većem riziku." Detektiv je dodao da je motiv za sva tri ubistva bila krađa.

"To su bili kukavički napadi na naše bake, na penzionerke. Svi napadi bili su ekstremno brutalni. Pozivam sve sa informacijama da razmisle o porodicama žrtava i postupe ispravno i jave se. Jasno nam je da su neki ljudi zadržavali informacije a neki su lagali, možda zato što se boje ubice", rekao je Brej. Policija nudi 200.000 australijskih dolara za informacije o ubistvima.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia