Foto: Tewitter/Doctos_makoi

nevreme

APOKALIPSA U NEMAČKOJ: U Vupertalu palo 40 litara kiše po kvadratnom metru, Diseldorf ojadio veliki grad (FOTO, VIDEO)

Danas poslepodne zapad Nemačke je pogodila strašna oluja. Najgore je bilo u gradu Vupertalu u pokrajini Severna Rajna-Vestfalija.

Planeta
> 08:45h

Snimci sa tog područja prikazuju haos koji je nastao na ulicama. Obilna kiša potopila je ulice i pretvorila ih u reke koje su nosile sve pred sobom, čak i ljude.

Kako javlja Bild, jaka kiša i bujice srušile su čak i krovove nekih kuća i benzinskih stanica, uništeno je na desetine automobila, a ljudi su ostali zarobljeni u trgovačkim centrima. Urušile su se i prostorije studentskog doma u Vupertalu, ali na sreću nije bilo povređenih.

Oko 15.55 sati došlo je do urušavanja krova benzinske stanice u Vupertalu. Na njoj je bilo parkirano 14 automobila. Jedan vozač u poslednji čas uspeo pobeći iz vozila i lakše je povređen.

"Ceo grad je pod vodom", rekao je portparol nemačke Meteorološke službe. Prema njegovoj proceni na području Vupertala palo je preko 40 litara kiše po kvadratnom metru.

Za sada nema informacija o žrtvama, ali ima podataka o nekoliko lakše povređenih osoba. Spasilačke službe pokušavaju da izađu na teren i intervenišu, ali situacija im to uveliko otežava.

Bild javlja da je jako nevreme pogodilo i Diseldorf, gde je padao grad.

Poplavljen je veliki broj kuća, saobraćaj je paralizovan, otkazani su i neki letovi. Meteorolozi su izdali i upozorenje za tornado.

Upozorenja na nevreme izdata su za danas za veći deo zapadne i centralne Evrope. Estofeks upozorava na mogućnost razvoja jačih grmljavinskih ćelija i lokalno obilnije kiše, izolovani jaki grad, ali i na mogućnost nastanka tornada, što se posebno odnosi na deo Francuske, zemlje Beneluksa, Nemačke i zapadni deo Češke.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Tviter