Foto: Kurir

Srpska diplomatija oduvek voli visoku modu

VISOKA MODA ZA DIPLOMATE Srpski ambasadori nosili GUČIJEV brendirani trorogi šešir!

Politika

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić otkrio je da neke od prvih diplomatskih uniformi sačinila Milica Babić, supruga nobelovca Ive Andrića, a da ih je izrađivao čuveni italijanski modni brend "Guči". U Domu Jevrema Grujića izložen je takozvani trorogi šešir srpske diplomatije, koji je potpisao upravo ta prestižna dizajerska kuća.

Da i Dačić brine o modi i "šlifu" naše diplomatije govori i činjenica da je, povodom Dana srpske diplomatije, nagradio i Roksandu Ilinčić, našu najpoznatiju modnu kreatorku visoke mode u svetu. - Verovali ili ne, neke od prvih diplomatskih uniformi sačinila je Milica Babić, supruga nobelovca Ive Andrića, a izrađivao ih je "Guči". A danas je sa nama i Roksanda Ilinčić čiji modni dizajn nose vrlo važne osobe u više od 40 zemalja sveta. Pošto je u Ministarstvu veći broj žena, velike su šanse da muška moda diplomatske uniforme jednog Gučija, bude Roksanda stajl diplomatija emancipovanih uspešnih žena diplomata - izjavio je Dačić.

On je u utorak delio najviša diplomatska priznanja - Vitez svetosavskog pacifizma ljudima koji su se posebno izdvojili u saradnji u očuvanju identiteta, zadužibinarstva, humanitarnog rada, kao i sećanja na žrtve. Laureati u oblasti očuvanja srpskog kulturnog identiteta su Roksanda Ilinčić, vlasnik modne kuće i modnog brenda Roksanda" iz Londona, prof. dr Ljiljana Marković, dekan Filološkog fakulteta, Marina Arsenijević, pijanista i kompozitor, partner orkestra Vest Point Akademije" iz SAD.

Kurir.rs/E.K.