Foto: BETA / Ministarstvo odbrane Srbije

instalirali obaveštajne službe

DODIK: Iz Sarajeva već godinama rade na slabljenju moje pozicije

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je tačno da su britanske obaveštajne službe uspostavile logistički i operativni centar u Sarajevu s ciljem slabljenja njegove pozicije pred izbore i naglasio da se na slabljenju njegove pozicije iz Sarajeva radi već godinama.

Bosna i Hercegovina
> 10:31h

"Mi znamo da su Britanci odobrili nekih devet miliona funti za sprečavanje ruskog uticaja na Balkanu. Ako je iko uticao na Balkanu, uticali su oni i Amerikanci. Rusi su najkorektniji, što se toga tiče. Rusi ovde nemaju nikakve misije", izjavio je Dodik u Beogradu.

On je podsetio da od ruskih medija postoji samo Sputnjik u Beogradu, dok u BiH nema nijednog.

"Ovi u BiH imaju N1, RTL, Al Džaziru. Sve imaju, a Rusija nema nijedan medij, a onda kažu - sprečavanje ruskog uticaja. Kakvog ruskog uticaja? Britanci su došli iz tog razloga", rekao je Dodik, dodavši da su Britanci stalno istorijski prisutni u ovom regionu i uvek protiv Srba.

On je istakao da poštuje Rusiju, veliki ruski narod i ruskog predsednika Vladimira Putina, ali da poštuje i njihove predsednike, da nema nijedan problem da se sretne sa bilo kim, ako oni to hoće.

Dodik je istakao da poštuje Putina zato što prihvata da razgovara o jednoj maloj Republici Srpskoj kroz instituciju predsednika Republike.

"A oni (Zapad) pokazuju svoju aroganciju zato što taj mali predsednik Republike Srpske neće da sluša njihove naloge. I neću da slušam", poručio je Dodik.

Predsednik Srpske je podsetio da se već godinama radi na slabljenju njegove pozicije iz Sarajeva.

"Oni su instalirali Sud i Tužilaštvo da bi se sudilo nama političarima. Ti sistemi žutih revolucija i kriminalizovanja rukovodstva Srpske su poznati i mi to znamo", rekao je Dodik, napomenuvši da on u ovom trenutku ima oko 70 krivičnih prijava.

Dodk je naveo da je za svoju izjavu da "ne postoji 'bosanski jezik'" dobio deset krivičnih prijava, koje samo čekaju da se procesuiraju i dodao da će ponovo reći da "ne postoji bosanski jezik".

Predsednik Srpske je poručio da oni koji hoće da nešto ima prefiks "bosanski", a hoće i Srbe u BiH i Republiku Srpsku, moraju da se dogovore šta je to "bosanski jezik".

"Nećete vi nama praviti "bosansku naciju", "bosanski jezik", "bosansko pismo", a mi da ćutimo. A, pošto nećemo da ćutimo, onda nam daju krivične prijave", rekao je predsednik Srpske.

Dodik je rekao da su to sve specijalne metode koje se provode, poručivši: "Neka ih, neka rade šta hoće".

Kurir.rs/RTRS

Foto: Beta