Foto: Filip Plavcic

uzvraća na optužbe

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Zorana Mihajlović da objasni svoje poslove i imovinu

Politika
> 17:52h

BEOGRAD, 31. maja 2018. (Beta) - Potpredsednice Narodne stranke Sande Rašković Ivić pozvala je danas ministarku saobraćaja Srbije, Zoranu Mihajlović da "objasni svoje kriminalne poslove i imovinsku kartu".

Kako je navela, Zorana Mihajlvoić i drugi funkcioneri Srpske napredne stranke pokušavaju da diskredituju Narodnu stranku, njenog predsdnika Vuka Jeremića i Institut CIRSD.

foto: Fonet, Dragana Udovičić

Rašković Ivić je kazala da "Zorana Mihajlović napadajući druge, pokušava da sakrije mnogo".

"Pre svega to da je upravo ona 14. aprila 2016. godine u Beogradu razgovarala s delegacijom kineskih kompanija 'CEFC China Energy Company' i 'China Balkan Investment Company' o mogućem poslovanju tih firmi u Srbiji", navela je Rašković Ivić.

Dodala da javnost nije obaveštena o detaljima tog razgovora, da li je započeta realizacija nekih od tih projekata i pod kakvim finansijskim uslovima.

Javnost, rekla je ona, nije saznala u čiju korist je "odlukom Ministarstva saobraćaja, uz potpis Zorane Mihajlović Privrednom društvu 'Zlatibor' ustupljeno 2.213 hektara zemljišta na Zlatiboru koje je do tada bilo državno vlasništvo".

foto: Filip Plavčić

Rašković Ivić je kazala da je "Zorana Mihajlović godinama Agenciji za borbu protiv korupcije dostavljala u najmanju ruku sumnjive i nepotpune informacije o svom stanu od 118 kvadratnih metara na Dedinju, i to u području od izuzetnog kulturnog značaja, pri čemu je saglasnost za legalizaciju pribavila sama sebi".

Narodna stranka je navela da se zalaže za donošenje zakona o poreklu imovine, za uvodjenje specijalnog tužioca za visoku korupciju, za nezastarivost krivičnih dela iz procesa privatizacije i za potpuno nezavisno i samostalno pravosudje.

(Kurir.rs/Beta)