Foto: Youtube/Printscreen

Podsetnik

Milovan Jovanović: G17 je JUL na kub!

Lični stav
> 23:13h

Godinama u Srbiji vlada mišljenje da je za sve zlo u poslednjih 15 godina, poput loše ekonomske situacije, nezaposlenosti, korupcije, neuspešne privatizacije i privrednog haosa, kriva isključivo Demokratska stranka. Istine radi, treba podsetiti da su od 2000. godine sve finansijske i privredne poluge u Srbiji bile isključivo pod kontrolom kriminalne organizacije zvane G17 plus.

Ovaj kartel skoro dvanaest godina upravljao je finansijama, privredom, bankarstvom i zdravstvom ove nesrećne zemlje. Rezultat njihovog rada i upravljanja bio je ravan delovanju kalifa IS Abu Bakr el Bagdadija u sirijskom gradu Raki.

Ono što je za Miloševićev režim tokom devedesetih godina predstavljao JUL, isto to je, samo na kub, G17 plus predstavljao za DOS posle 2000. Prostora je suviše malo tako da ću izdvojiti samo jedan primer. Kad je imenovan za ministra zdravlja, prvo što je uradio Tomica Milosavljević bila je smena osnivača jugoslovenske gastroenterologije profesora Mirka Bulajića. Zbog frustracija, kompleksa, neznanja, sujete i mržnje Dinkićev poslušnik smenio je doktora kome se klanjala, a i danas se klanja medicinska struka iz celog sveta.

Odlazak na operaciju kičme u Nemačku predstavljao je vrhunac nemoralnosti i bestidnosti dr Milosavljevića. Epilog njegovog ministrovanja bio je takav da se u Srbiji umiralo od upale grla, bolnice su ličile na scene iz Hičkokovih filmova, stotine najboljih lekara pobeglo je iz Srbije glavom bez obzira, a Medicinski fakultet pretvoren je u bordel, gde su se diplome štancovale kao na traci.

Čvrsto verujem da će studenti Beogradskog univerziteta uskoro pisati brojne radove na ovu temu. Očekujem da će kod većine njih zaključak biti da su Ali-baba i njegovih 40 razbojnika bili poštenija i humanija organizacija nego G17 plus. Zato je važno da se pamti i da se nikad ne zaboravi! A pravda? Možda će se i pojaviti jednog dana! Miroljub Labus, Mlađan Dinkić, Tomica Milosavljević, Verica Kalanović, Vesna Arsić, Bojan Krišto i Vladimir Ilić će jednog dana morati da se nađu na mestu na kome su se našli ili se još uvek nalaze: Ivo Sanader, Svetozar Marović, Fahrudin Radončić, Janez Janša, Damir Polančec...