Foto: Jelena Rafailović

ubio je iz lovačke puške pa pokušao samoubistvo

UŽAS KOD VRŠCA! BOLESNA LJUBOMORA DOVELA DO TRAGEDIJE: Ubio ženu da bi je sprečio da ima druge muškarce kad on umre!?

Petar Jovanov (69) iz sela Zagajica kod Vršca ubio je ženu Bosiljku (63) hicem iz lovačke puške, a potom pokušao da se ubije. Prema prvim informacijama, motiv zločina je bolesna ljubomora.

Crna Hronika

Tragedija se odigrala preksinoć oko dva sata posle ponoći. Komšije kažu da je Jovanov pre nego je pucao u sebe zvao sestrića koji živi u Pančevu.

- Zvao ga je i rekao mu da je ubio Bobu, tako smo svi zvali Bosiljku, i dodao da ne zove policiju. Potom je najverovatnije pucao u sebe i to u rame - priča jedna komšinica.

Ona dodaje da je sestrić ipak zvao policiju i prijavio.

- Kada su stigli zvali su hitnu. Petar je bio živ dok je za Bosiljku bilo kasno, verujem da je upucao u grudi. Kažu da je policija u kući pored lovačke puške pronašla i pištolj - priča komšinica.

Prema njenim rečima, bračni par je imao devizne penzije i preko zime su bili u Austriji sa decom, a u leto su dolazili u selo.

- Imaju sina i ćerku i troje unučića, svi su u Austriji. On je pre nekoliko godina oboleo od dijabetesa, žalio se da ne vidi. Bosiljka je bila fina žena. Imali su dobar brak, nisu se svađali - kaže komšinica.

Međutim, komšije smatraju da je Petar osetio da mu se bliži kraj, a sa tim nije mogao da se pomiri.

- Prošle godine se žalio na bolest. Pričao je da će kada oseti da je kraj prvo da ubije ženu pa sebe. Nije govorio zašto, ali je bio ljubomoran, i to smo znali. Nije mogao da podnese da on bude mrtav, a da se Bosiljka viđa sa drugim muškarcima. Nažalost, niko ga nije shvatao ozbiljno. Al' eto šta uradi... Svi smo u šoku - rekle je žena s kojom smo razgovarali.

Ranjeni Jovanov je prebačen na lečenje u Beograd. Kako smo saznali, nije imao dozvolu za posedovanje oružja.

Obavešteni o tragediji Deca krenula iz Austrije

Sestrić koga je Petar zvao obavestio je njihovu decu o tragediji. - Javio im je i oni su krenuli ovamo. Boga pitaj kako se sada osećaju, ostali su i bez oca i bez majke. Tuga i žalost - kaže komšinica.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/ Foto:J.Rafailović)