Foto: Shutterstock

ZAVRŠILI U ZATVORU

RADNICI IZ BiH OPTUŽENI DA SU BLUDNIČILI NAD DEVOJČICAMA (14): Upoznali ih na plaži, pa ih odveli u napuštenu kamp-kućicu

Dva muškarca iz BiH smeštena su u riječki zatvor pod sumnjom da su seksualno iskoristili i bludničili nad dve 14-godišnje devojčice.

Hrvatska
> 08:53h

Jedan 37-godišnjak i jedan 26-godišnjak, obojica iz Doboja, osumnjičena su za po dva krivična dela - polne zloupotrebe deteta mlađeg od 15 godina.

Sve se dogodilo tokom poslednjih desetak dana maja u jednom mestu na Cresu, gde su dvojica iz BiH radila. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji slučaja, na jednoj plaži su upoznali dve devojčice, od kojih je jedna napunila 14 godina, a druga nije.

Posle je došlo do intimnog druženja dva para što je na kraju – s obzirom na to da su devojčice mlađe od 15 godina – pretočeno u krivičnu prijavu protiv dvojice iz Doboja, zbog seksualnog iskorišćavanja. Obojica se terete da su delikte počinili svesni njihovih godina.

foto: Profimedia

Optužbe protiv 37-godišnjaka su teže nego protiv njegovog sugrađanina, jer se tereti da je intimno druženje s jednom devojčicom iskoristio i za čin koji krivični zakon izjednačava sa polnim odnosom. Mlađi muškarac se pak sumnjiči da je naveo drugu devojčicu da se ljube, na intimne dodire, odnosno bludne radnje. Jedno od mesta na kome se sve dogodilo jeste napuštena kamp-kućica.

Kako se saznaje, nisu devojčice prijavile slučaj već treća osoba. Muškarci su dovedeni pred sudiju istrage Županijskog suda u Rijeci Vladu Bosnera, koji im je odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke. Obojica su dosad neosuđivana.

Dokažu li se na kraju teške sumnje, 37-godišnjaku preti kazna od jedne do deset godina zatvora, a 26-godišnjaku od šest meseci do pet godina zatvora.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Shutterstock