Foto: Printscreen/ Facebook

POSLE VIŠE OD 2 NEDELJe

KONZUL POSETIO BiH STUDENTA U TURSKOM ZATVORU: Selmir tvrdi da za dva dana izlazi na slobodu

Konzul BiH u Turskoj Began Muhić juče je posetio uhapšenog studenta Selmira Mašetovića i preneo utiske.

Bosna i Hercegovina

Naime, turske vlasti juče su odobrile konzularnu posetu studentu Selmiru Mašetoviću iz BiH koji je 22. maja uhapšen u gradu Ušak.

"Posebno nas impresioniralo ponašanje. On je veseo, nema primedbe na tretman. Njemu su omogućili sve uslove koje možemo smatrati dostojanstvenim. Ima redovnu lekarsku kontrolu, TV, dostupne su mu i knjige. Naravno razgovarali smo i o njegovom mišljenju o tome zbog čega je lišen slobode. On smatra da će se vrlo brzo dokazati njegova nevinost zbog čega se i nije pozvao na konzularnu zaštitu i da će za dva dva biti pušten. Zamolio je i da razgovaram s nadležnim tužiocem što je prihvaćeno, Glavni tužilac u Ušaku se sastao s nama, gde smo mu preneli bojazan da postupak ne traje dugo i zamolili ga da se ovo ubrza što su i obećali. Stekao sam utisak da će se za nekoliko dana doneti dobre odluke", kazao je Muhić.

On je potvrdio da ovo nije prvi slučaj u kojima su bili osumnjičeni BiH građani u Turskoj po sličnoj kvalifikaciji.

"Svi su naravno morali da prođu određenu proceduru i na naše zadovoljstvo svi dosadašnju slučajevi su pozitivno okončani. Dogoovrili smo i da će i advokat posetiti Selmira gde će mu on preneti ovlašćenja da ga zastupa i da će odbrana biti kontuirano uključena u ovaj slučaj", naglasio je Muhić.

Fetulah Gulenfoto: Fonet/AP

Da podsetimo, Selmir Mašetović iz Bosne i Hercegovine, uhapšen je u Turskoj krajem maja zbog sumnje da je povezan s organizacijom islamskog propovednika Fetulaha Gulena.

Kurir.rs/ Radio Sarajevo

Foto: Printscreen/ Facebook