Foto: Dragana Udovičić

Viši sud u Beogradu odlučio

MENADŽER KOJI JE RANIO RODITELJE POSLE ZLOSTAVLJANJA SINA PUŠTEN NA SLOBODU: Sud izrekao Zoranu Grujiću meru zabrane prilaska ranjenima!

Zoran Grujić (49), fudbalski menadžer koji se sumnjiči da je u nedelju uveče hicem iz pištolja ranio roditelje dečaka koji je probao da siluje njegovog šestogodišnjeg sina, posle saslušanja u Višem tužilaštvu u Beogradu, pušten je na slobodu.

Crna Hronika
> 16:54h

Grujićev branilac, advokat Momčilo Minić, potvrdio je za Kurir da njegovom klijentu nije određen pritvor.

- Sud je izrekao meru zabrane prilaska i kontaktiranja sa porodicom koja u postupku ima status oštećene - potvrdio je Momčilo Minić za Kurir.

Grujić se sumnjiči da je nezakonito nosio oružje bez dozvole, kao i za izazivanje opšten opasnosti.

Podsetimo, on je uhapšen u ponedeljak pošto je u nedelju uveče pucao u noge bračnom paru čiji je sin prethodno, kako se sumnja, pokušao da siluje njegovo šestogodišnje dete.

Kako Kurir saznaje, Grujić je prethodno na salušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu priznao da je ispalio dva hica u roditelje jedanaestogodišnjaka u afektu, pošto je otac drugog dečaka počeo da se podsmeva situaciji navodeći da je sve to bila "dečja igra".

Pištolj iz kog je pucao, kako je naveo, nije bio njegov već je kako saznajemo ispričao da je on pripadao muškarcu kom je ispalio hitac u nogu.

- Iznenađen sam da tužilaštvo nije preduzelo ni jednu radnju da se utvrdi čije je zapravo oružje iz kog je moj klijent ispalio hice, kao i time da se uopšte ne bavi dokazima i lekarskim nalazima koji ukazuju na to zbog čega se incident dogodilo te večeri - kaže Minić za Kurir.

(Kurir.rs/J. Spasić/ foto: Dragana Udovičić)