Foto: Dragan Kadić

ZVANIČNO KRAJ

SVE BILO GOTOVO ZA 15 MINUTA: Emina posle razvoda postala milionerka, Mustafa bio veoma darežljiv!

Stars
> 13:34h

Emina Jahović i Mustafa Sandal zvanično su se razveli u sredu 6. juna, nakon deset godina braka, a za ovu formalnost trebalo im je svega 15 minuta!

foto: Dragan Kadić

Popularna pevačica i turska pop zvezda još pre nekoliko meseci objavili su da će se sporazumno okončati svoj brak, ali niko nije očekivao ovakvu efikasnost. Emina i Mustafa su sa advokatima u sudu proveli manje od pola sata, što i ne čudi jer je pevač bio veoma darežljiv.

foto: Damir Dervišagić

Kako prenose turski mediji, Jahovićka će, pored brojne pokretne i nepokretne imovine koja će joj pripasti, inkasirati i znatnu novčanu sumu. Čim proda njihovu velelepnu vilu u Istanbulu u naselju Bejkoz, Mustafa će dve trećine novca ostaviti majci svojih sinova Jamana i Javuza.

foto: Printscreen Instagram

- Agenti za nekretnine procenjuju da će Sandal kuću prodati za minimum tri miliona evra, posebno jer su u poslednjih nekoliko godina uložili u renoviranje oko 700.000 evra. Ukoliko se uzme u obzir da su njihovu vilu pikirale i brojne svetske zvezde poput Bekamovih, Glorije Estefan, Roberta de Nira, veruje se da je cena nekretnine skočila. U svakom slučaju, ukoliko je proda i za najnižu ponuđenu cenu, Emini ide dva miliona evra na račun - rekao je za turske medije izvor blizak Sandalovima.

foto: Instagram

Dok ne prodaju vilu, pevačica će sa sinovima nastaviti život tamo, a u međuvremenu razgleda druge, manje nekretnine. Jahovićeva je istakla da će nakon razvoda ostati u Turskoj, prvenstveno zbog mališana, koji tamo idu u školu, imaju društvo, a i kako bi viđali tatu. Sud je dodelio starateljstvo Emini, s tim što će dečaci tatu viđati po dogovoru, nekoliko puta nedeljno.

foto: Dragan Kadić

Pored nekretnine u Turskoj, pevačici će bivši suprug kupiti kuću i u Beogradu, za koju će izdvojiti oko 250.000 evra. Sandal će bivšoj ženi plaćati i alimentaciju koja iznosi 2.800 evra na mesečnom nivou, a pored toga on će sinovima uplaćivati po 950 evra mesečno. Pored "osnovnih troškova", Mustafa je za dečake obezbedio i novac za školovanje, pa pevačica ne mora da brine ni o čemu. Pevač je osigurao i da njegovi sinovi imaju dovoljno sredstava za letnji odmor, pa će Emina na godišnjem nivou u tu svrhu dobijati 11.300 evra! Takođe, kupiće joj automobil u vrednosti od 50.000 evra, a moći će i tri meseca godišnje da koristi njegovu jahtu. Interesantno je da u ugovoru stoji i da, ukoliko se Jahovićeva ponovo uda i rodi dete, Sandal neće plaćati alimentaciju za to dete. Takođe, ukoliko pevačica počne da zarađuje veću količinu novca od partnerstva u kozmetičkoj kompaniji, visina alimentacije će se smanjiti.

foto: Aleksandar Jovanović

OVO JE SVE DOBILA

  • 2 miliona evra od prodaje vile u Istanbulu
  • Kuću od 250.000 evra u Beogradu
  • 2.800 evra alimentacije
  • 950 evra mesečno za sinove
  • 11.300 evra za letnji odmor
  • Automobil od 50.000 evra
  • 3 meseca godišnje može da koristi Mustafin brod
foto: Dragan Kadić, Damir Dervišagić

Zajedničko saopštenje za javnost

I DALJE SE POŠTUJEMO

Jahovićeva i Sandal su u februaru potvrdili da se razvode, a nakon što su pre tri dana i zvanično to uradili, objavili su zajedničko saopštenje.

- Od danas, zbog naše dece Jamana i Javuza ovaj kraj braka neće biti i kraj našeg prijateljstva i zajedništva. Poštovanje je ono što i dalje umnogome gajimo jedno prema drugom i tako će se ubuduće nastaviti. Isto razumevanje očekujemo i od vas, novinara i javnog mnjenja, da zbog naše dece ispoštujete ovu odluku i na ovome neka se završi. Hvala puno - piše u saopštenju.

Kurir.rs/Jelena Stuparušić/Foto: Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DOBRO SU SE UDALE: Srpkinje bogatašice svetskog ranga!