Foto: Printscreen/ Youtube

PRATE ZAHTEVE OBRAZOVANJA

EURO KOLEDŽ OČEKUJE BRITANSKU AKREDITACIJU: Ugledni profesor u poseti ovoj viskoobrazovnoj instituciji u Kumanovu

Profesor Džon Vilson, predstavnik Odbora za akreditaciju međunarodnih škola, fakulteta i univerzitetia (ASIC) Kraljevine Velike Britanije posetio je viskokoobrazovnu instituciju "Euro koledž" - Kumanovo.

Severna Makedonija

On je imao zadatak da pregleda i proveri realizaciju programa, uslova za izvođenje nastave na fakultetu i da proceni da li postoje uslovi za zaštitu i bezbednost studenata. Ako su ispunjeni ovi standardi "Euro koledž" bi uskoro mogao da dobije i formalnu akreditaciju.

"Ne mogu reći unapred kakav će biti rezultat, ali mogu reći da sam imao podršku i pomoć dekana i osoblja. Prema dokumentaciji koju poseduju mislim da je reč o jednoj od najbolje pripremljenih institucija", rekao je Vilson.

Iz "Euro koledža" ističu da ova ozbiljna institucija visokog obrazovanja prati zahteve i potrebe obrazovanja u Makedoniji i na taj način što traži akreditaciju od tela van te zemlje.

"U okviru Zakona o visokom obrazovanju potrebno je izvršiti eksternu kontrolu kvaliteta institucije i stoga nije prvi put da Euro kolež posećuju strana akreditivna tela. Slobodan sam reći da je, kada je reč o vrednovanju od inostranih komisija, Euro koledž institucija koja je verovatno najviše ocenjena, što potvrđuje trenutnu gostujući profesor," rekao je dekan Ljubiša Petruševski.

Kurir.rs/ Kumanovonews.mk

Foto: Printscreen/ Youtube