Foto: Stefan Jokić

BLOKADE ZBOG VISOKE CENE GORIVA

DRECUN: Protesti ugrožavaju zdravlje, privredu, turizam i važne odluke

Politika

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je jutros da protesti zbog visoke cene goriva ugrožavaju privredu, turizam i građane slabog zdravlja, ali i da predstavljaju pokušaj destabilizacije Vlade Srbije uoči donošenja važnih odluka među kojima možda i o Kosovu.

"Ovo je završno testiranje za unutrašnji pritisak na vlasti za destabilizaciju, kada se bude ozbiljno odlučivalo", rekao je Drecun za Radio televiziju Srbije.

On je ocenio da je ponašanjem Prištine obustavljen dijalog sa Beogradom u Briselu i da izjave koje stižu sa albanske strane nisu ohrabrujuće.

Drecun je rekao da Priština otvara nove teme i ne sprovodi dogovor o Zajednici srpskih opština (ZSO) i dodao da uskoro ističe rok od tri meseca za pravljenje Statuta ZSO, koji je Brisel dao Prištini.

On je naveo da se u medijima pominje izvesna međunarodna mirovna konferencija za rešavanje pitanje Kosova i da misli da se Priština priprema za tako nešto.

Drecun je ocenio da bi to i za Srbiju bilo dobro rešenje, jer bi u međunarodnu konferenciju pored SAD, za koje on misli da pokušavaju da se uključe u dijalog Beograda i Prištine, morala da se uključi i Rusija.

"Otvara se snažna politička borba šta će se desiti sa kosovskim problemom u EU", ocenio je Drecun.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Stefan Jokić)