icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Srdačan susret sa ruskim ambaadorom Čepurinom

VUČIĆ POSETIO AMABASADU NA DAN RUSIJE, PA NAPISAO PISMO PUTINU: Želim vam mnogo uspeha i nadam se da ćete uskoro ponovo doći u Srbiju

Objavljeno: 12.06.2018. 12:09h

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas građanima Rusije i njenom predsedniku Vladimiru Putinu nacionalni praznik te zemlje - Dan Rusije, poželevši im dalji napredak i blagostanje.


 

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Vučić je u ruskoj ambasadi pročitao pismo u kojem je naveo da je taj praznik važan i za sve one kojima je Rusija prijatelj, koji poštuju viševekovnu istoriju njene državnosti, večne vrednosti patriotizma i zalaganje naroda za slobodu i nezavisnost, kao i bogato duhovno i kulturno nasleđe ruskog naroda.

 

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

"Mene kao vašeg iskrenog prijatelja veoma raduje činjenica da Rusija kao snažna i nezavisna država, sa vama kao predsednikom i na osnovu vaše vizije i jasne političke misli, postiže veliki uspeh. Novi majski ukaz je još jedna potvrda da se ste svojim dugogodišnjim posvećenim radom zauvek zadužili savremenu rusku državu i doprineli jačanju političke stabilnosti, jedinstvu ciljeva i konsolidaciji društva", naveo je Vučić u pismu Putinu.

 

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

On je u pismu izrazio veliku zahvalnost na podršci Rusije u pitanjima od suštinskog državnog i nacionalnog interesa za Srbiju, prvenstveno po pitanju Kosova i Metohije.

 

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

"Naš čvrst međusobni odnos, koji smo izgradili na uzajamnom poštovanju, razumevanju i poverenju, pruža mi uverenje da i dalje mogu da očekujem vašu svesrdnu pomoć u jačanju veza naših dveju zemalja i ostvarivanju zajedničkih projekata, na čemu će Srbija kao pouzdan partner i iskren prijatelj dati pun doprinos", dodao je on.

 

Vučić je ocenio da ruski i srpski narod veže istorijsko prijateljstvo, a da uzajamno razumevanje dva naroda može poslužiti kao dobar primer mnogim narodima u svetu.

 

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

"Zato bratskom ruskom narodu još jednom čestitam nacionalni praznik uz želje za dobro zdravlje, sreću u ličnom životu, a vama dragi Vladimire Vladimiroviču puno uspeha u vašem odgovornom poslu u korist Rusije i izražavam nadu da će te nam ponovo ukazati čast i uskoro posetiti Srbiju", dodao je on.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!