Foto: Reuters

da li su preterali?

SALAH U CENTRU NAJVEĆEG SKANDALA MUNDIJALA: Egipatski reprezentativac na udaru kritika zbog jedne fotografije (VIDEO)

I pre početka Svetskog prvenstva u Rusiji dogodio se prvi veći skandal, a glavni akter je - jedan od najboljih nogometaša sveta - Mohamed Salah!

Mundijal 2018
> 15:43h

Zvezda Liverpula i reprezentativac Egipta, odmah po dolasku u Rusiju pozirao je s čečenskim liderom Ramzanom Kadirovim, koga zbog homofobije i optužbi da sve protivnike likvidira na surov način svetska javnost ne simpatiše.

foto: Printskrin

Mediji prenose da ovo svakako nije dobra reklama za Egipat. Sama činjenica da je Egipat izabrao svoj kamp u Groznom u Čečeniji iznenadila je gotovo sve. Ugledna organizacija za ljudska prava "Human Rights Watch" optužila je FIFA-u za nedostatak reakcije na činjenicu da fudbaleri dolaze u "crnu rupu u kojoj borci za ljudska prava, koji se ne slažu s politikom čečenskog predsednika Ramzana Kadirova, budu mučeni, ubijeni ili nestaju".

U svakom slučaju, Salahu druženje ne služi na čast iako je pitanje koliko je bio upoznat s likom i delom čoveka koji ga je zgrabio za ruku i s njim trčkarao i mahao. Novinari koji su bili na licu mesta kažu da je Egipćanin bio pomalo zbunjen, dok je Kadirov bio izvan sebe.

"Salah je najbolji igrač sveta i briljantna osoba", rekao je Kadirov.

Inače, Salah je i dalje neizvestan za prvi meč Egipta na Svetskom prvenstvu protiv Urugvaja, rekao je juče doktor "faraona" Mohamed Abuelela.

"Možda bi mogao da počne sa klupe, ali konačna odluka još nije doneta", rekao je Aboelela za agenciju AP.

Pogledajte bonus video

KURIR SPORT: Zvezdina sezona - dva sporta , osam trofeja

(Kurir.rs/Jutarnji.hr/)