Foto: Tv Pink Printskrin

rok za završetak radova je 2020. godina

VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA IZGRADNJI NEMAČKE AMBASADE, PA UZEO I DA MALTERIŠE: Imaćemo još dva-tri povećanja plata i penzija do kraja godine! (VIDEO)

Nova zgrada Ambasade Nemačke nalazi se na staroj adresi, Kneza Miloša 74-76, a u njene temelje položena je kapsula sa fotografijama i raznim drugim dokumentima

Politika
> 12:34h
FOTO: Tanjug/Dimitrije Goll
FOTO: Tanjug/Dimitrije Goll
FOTO: Tanjug/Dimitrije Goll
FOTO: Printscreen TV Pink
FOTO: Tv Pink Printskrin
FOTO: Tv Pink Printskrin
FOTO: Tanjug/Dimitrije Goll

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji budućeg sedišta Ambasade Nemačke u Beogradu, a potom i položio kapsulu u temelje nove zgrade.

foto: Printscreen TV Pink

Sa predsednikom, kog je dočekao ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, radove je obišao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

foto: Printscreen TV Pink

Obraćajući se prisutnima, Vučić se osvrnuo na dobre odnose Srbije i Nemačke, kao i ekonomsku važnost međusobnih odnosa pošto nemačke fabrike u Srbiji zapošljavaju na hiljade ljudi.

foto: Tv Pink Printskrin

- Imaćemo još dva-tri povećanja plata i penzija do kraja godine - rekao je Vučić i dodao da posle toga neće biti povećanja bez napornog rada jer tako nešto ne može doveka. Vučić je rekao i da mir i stabilnost nisu samo prazna floskula jer osnov i uslov za sve. Govor je završio rečima: Živelo prijateljstvo Srbije i Nemačke.

foto: Printscreen TV Pink

"Nemačka da sasluša Srbiju, pa da odlučuje"

Vučić je pozvao danas zvanični Berlin da, pre nego što donosi odluke o Srbiji, pokaže takvo poštovanje prema našoj zemlji da sasluša šta Beograd misli i želi, kao što to Srbija čini i sa onima sa kojima je u prošlosti razgovarala samo kada je bila pritisnuta. Predsednik Srbije je izrazio nadu da će Evropa ostaviti otvorena vrata za Srbiju.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Istakao je da Srbija želi da bude članica EU, ali i da isto tako želi da pokaže odlučnost u menjanju sebe i sopstvenih navika i odnosa prema budućnosti, što je, istakao je, ključno. Vučić je rekao da bi mogao (izaslaniku nemačkog Ministarstva za evropske poslove Kristijanu) Helbahu, kada priča o vladavini prava, da kaže da su u mnogim oblčastima i neke članice EU na nižem nivou od Srbije, pa i u ekonomiji.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ali, to, istakao je, nije nešto čime bismo morali da se hvalimo, niti bi to bio zadovljavajući nivo. "Moramo sebe da menjamo, popravljamo, da unapređujemo situaciju u Srbiji, da razmišljamo o svojoj budućnosti", istakao je Vučić.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Moraćemo, kaže, da radimo više, da bismo zaradili više novca, da ne da tražimo izgovor u nekom drugom, da ne mislimo da možemo neodgovorno i lagodno da živimo. "Kad to promenimo, bićemo jedna od najuspešnijih nacija u EU, gde god da budemo", rekao je Vučić.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Nadamo se, kaže, da će EU ostaviti vrata otvorena za Srbiju, jer, mi želimo da budemo deo EU, ali moramo i da pokažemo odlučnost u menjanja sebe i sopstvenih navika.

Vremensku kapsulu, na koju su, pored današnjeg datuma, utisnute reči na nemačkom "polaganje kamena temeljca - Nemačka ambasada Beograd, izgradnja nove zgrade", položili su predsednik Vučić, ambasador Ditman, gradonačelnik Radojičić i izaslanik nemačkog Ministarstva spoljnih poslova za Jugoistočnu Evropu Kristijan Helbah.

Nova zgrada Ambasade Nemačke nalazi se na staroj adresi, Kneza Miloša 74-76, a rok za završetak radova je 2020. godina.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Pink printscreen)