Foto: EPA/Kiko Huesca

neizvestan nastavak sezone

NADAL OTKAZAO KVINS, STIŽU GA GODINE: Nekada sam sa tarve na šljaku prelazio lako, bio sam i mlađi i brži, ne mislim na Vimbldon

Najbolji teniser sveta Rafael Nadal povukao se sa turnira na Kvinsu, koji se održava u sedmici pred Vimbldon.

Tenis
> 16:56h

Nadal je pre 10 godina osvojio trofej na ovom turniru, ali ove sezone neće igrati po savetu lekara.

- Kvins je sjajan turnir, imam lepe uspomene iz 2008. kada sam osvojio titulu i želeo sam da se vratim ove godine, ali iza mene je duga sezona na šljaci. Želeo bih da se izvinim organizatorima i navijačima, razgovarao sam sa doktorima i moram da poslušam telo - istakao je Nadal.

Španac je dvostruki osvajač Vimbldona, 2008. i 2010. godine, ali počev od 2012. godine nije prošao dalje od četvrtog kola.

- Teško mi je trenutno da razmišljam o Vimbldonu. Sezona na šljaci je bila duga i teško mi je pala na mentalnom planu. Igrao sam gotovo svaki meč koji može da se igra tokom sezone na zemljanoj podlozi tako da su ova dva meseca za mene bila baš zahtevna - rekao je Španac i dodao:

- Voleo bih ja da igram svuda ali moram prvo da vidim kako se osećam. Drastična je promena kada pređete sa šljake na travu. Ranije sam to radio lako, ali ranije sam bio mlađi i brži - zaključio je Nadal.

Kurir sport

Foto: EPA/Kiko Huesca