Foto: Printscreen/Youtube

ispravljena nepravda

HRT IZGUBIO SLUČAJ PROTIV BIVŠEG NOVINARA: Moraju da vrate na posao Sašu Kosanovića, koji je dobio otkaz zbog učestvovanja u filmu o zločinu nad Srbima (VIDEO)

Prema odluci suda, Hrvatska-radio televizija je dužna da na posao vrati novinara Sašu Kosanovića, koji je pre dve godine dobio otkaz, a obrazloženje je da je takva odluka doneta nezakonito.

Hrvatska
> 14:57h

Kosanović je na Fejsbuk profilu objavio da je dobio pravosnažnu presudu suda na osnovu HRT mora hitno da ga vrati na osao.

"O raspletu ove tragikomedije, pokorno ću javljati i dalje", napisao je Kosanović.

Kosanović je na HRT-u otkaz dobio zbog učestvovanja u filmu "15 minuta - Masakr u Dvoru".

Film je izazvao brojne kontroverze, posebno među populacijom veterana.

"Zvanično sam dobio redovan otkaz zato što, kako tumači poslodavac, nisam imao pisanu dozvolu generalnog direktora HRT-a Gorana Radmana za rad na filmu u danskoj produkciji koji se bavi zločinom u Dvoru. Poslodavac tumači da sam se bavio novinarsko-istraživačkim poslom na tom filmu i da je film nešto što i sam HRT proizvodi, pa sam mogao raditi isto to na HRT-u", izjavio je Kosanović po dobijanju otkaza.

Istovremeno je tvrdio da se na HRT-u u to vreme zapravo vršila hajka na njega i da se samo tražio formalan razlog za otkaz.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen/Youtube