Foto: AP/Reuters

TEORIJA ZAVERE

SENZACIONALNO! PRIČA KOJA TRESE SVET: Ovako je Kim Džong-un izbegao OTROVNU HEMIJSKU OLOVKU (FOTO, VIDEO)

Da bi severnokorejski lider Kim Džong-un i američki predsednik Donald Tramp u Singapuru potpisali sporazum, ponuđene su im dve skupocene crne olovke. Stajale su na tamnosmeđem drvenom stolu ukrašenom cvećem.

Planeta
> 08:51h

Poznato je da tajanstveni Kim ima osoblje koje pre njega proba svu hranu i piće kako ga niko ne bi otrovao, kao i da je Kim, navodno, izrazito gadljiv. No, ipak je bilo poprilično neočekivano da će i njegovu hemijsku neko detaljno čistiti pre nego što je Kim uzme u ruke.

foto: Reuters

Član njegovog tima, odeven u tamno odelo i s belim pamučnim rukavicama, belom krpicom detaljno je očistio crnu olovku i onda je pažljivo vratio na crnu podlogu. Kim želi da bude apsolutno uveren u svoju bezbednost.

Međutim, Kim se na kraju uopšte nije potpisao crnom olovkom već je u odlučujućem trenutku njegova sestra, Kim Jo-džong iz svog sakoa izvukla olovku kojom je Kim potpisao dokument ni ne dodirnuvši onu pripremljenu.

Ona je Kimova savetnica i desna ruka koja je čak putovala u Južnu Koreju da predstavlja režim na Olimpijskim igrama.

foto: Reuters

Tramp, inače samoproglašeni bakteriofob, nije pokazao slično ponašanje.

"On meni veruje, apsolutno sam uveren. I ja njemu verujem", rekao je Donald Tramp o Kimu. Kada su se na početku susreta našli na večeri, Tramp je fotografima rekao da ih "snime tako da izgledaju vitko i zgodno" što, ako je suditi po videu, nije oduševilo diktatora.

foto: Reuters

Osim što je Kim, kako se navodi, paranoičan da ga neko ne ubije, on ne želi ni da iko sazna išta o njegovom zdravlju i kartonu jer bi ga svaka slabost mogla koštati vlasti.

"Ne žele da iko išta sazna o njegovom zdravstvenom stanju, a njegova težina stalno varira i bio je viđen kako nosi štap koji mu pomaže u hodanju", kaže analitičar Džon Pajk.

Kim, kažu izvori, putuje i sa vlastitim toaletom tj. ve-ce školjkom jer ne želi da neko dođe do uzorka njegove stolice. Uz njegov automobil trči čitava grupa telohranitelja, a to su ljudi koji se "vide", na njegovom obezbeđenju rade i desetine IT-jevaca i agenata.

Kurir.rs/Express.hr Foto: AP/Reuters