Foto: Dragana Udovičić/privatna arhiva

zoran grujić u pritvoru

MENADŽER KOJI JE PUCAO U GOCE DELČEVA IZA REŠETAKA: Otac navodno silovanog dečaka PREDAO SE POLICIJI!

Crna Hronika

Fudbalski menadžer Zoran Grujić (49), otac šestogodišnjeg dečaka kog je navodno silovao jedanaestogodišnjak na Novom Beogradu, predao se policiji.

Kako saznajemo, Grujiću, koji je nakon saslušanja pušten na slobodu, ali mu je sada, po usvojenoj žalbi tužilaštva, određen pritvor do 30 dana!

Grujić je preko svog advokata Momčila Minića obavešten o ovoj odluci.

- Pozvao sam ga i rekao mu da mora da se odazove pozivu, što je i učinio - rekao je Minić.

Grujić se odmah nakon obaveštenja predao policiji.

Krivično vanraspravno veće Višeg suda u Beogradu preinačilo je rešenje Višeg suda i odredilo pritvor do 30 dana okrivljenom fudbalskom menadžeru.

Portparol suda Bojana Stanković je za Tanjug rekla da je pritvor određen zbog opasnosti da će uticati na svedoke, opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog načina izvršenja i težine posledica krivicnog dela koje su dovele do uznemirenja javnosti.

Precizirala je da je Krivično vanraspravno veće Višeg suda u Beogradu, uvažavajući žalbu Višeg javnog tuzilastva u Beogradu, preinacilo 13. juna resenje sudije za prethodni postupak i odredilo pritvor Grujiću.

Viši sud u Beogradu odbio je 6. juna predlog tužilaštva da odredi pritvor Grujiću koji je početkom juna pucao u noge bračnom paru Janković, Katarini (40) i Staniši (43), nakon što je njihov 11. godišnji sin zlostavljao njegovog sina od šest godina. Kako je utvrđeno na lekarskom pregledu dečak ima povrede anusa.

Grujiću se na teret stavljaju krivična dela nedozvoljeno nošenje oružja i izazivanje opšte opasnosti.

(Kurir.rs/Blic Foto: Dragana Udovičić)