Foto: Reuters

sjajno

SELEKTOR IRANA STALOŽEN POSLE POBEDE Keiroš: Moji igrači su došli ovde samo da igraju fudbal

Selektor fudbalske reprezentacije Irana Karlos Keiroš rekao je da njegova ekipa "samo želi da igra fudbal" i da je današnja pobeda protiv Maroka draža zbog svih problema sa kojima se igrači suočavaju.

Mundijal 2018
> 23:05h

Iran je danas u utakmici prvog kola Grupe B pobedio Maroko autogolom Aziza Buhaduza u petom minutu nadoknade vremena.

To je bila tek druga pobeda Irana u istoriji svetskih prvenstava, a prva posle 20 godina.

"Došli smo na trunir bez pripremnih utakmica, pošto nekoliko ekipa nisu želele da igraju protiv nas. Nemamo trening kampove, imamo probleme. Pre utakmice sam rekao da sve teškoće treba da nam budu motiv", rekao je Keiroš.

On je naveo da ekipa trenira i igra u lošim uslovima.

"Nemamo terene, kampove, ni prijateljske utakmice zbog sankcija. Moja dužnost je da kažem - pustite ove momke da igraju fudbal. Oni su samo fudbaleri, pustite ih da uživaju kao što uživaju drugi fudbaleri sveta. Oni nisu protiv nekoga i nisu protiv nečega", dodao je Keiroš.

Iran nije mogao dobro da se pripremi za Mundijal zbog sankcija SAD toj zemlji. Američki proizvodjač sportske opreme Najki je odbio da snabdeva iransku reprezentaciju opremom, a selekcije Grčke i Kosova otkazale su prijateljske utakmice u maju.

"Na ovom takmičenju smo pod okriljem Fife, a njena glavna vrednost je da odvoji politiku i sport, ali to se sada ne dešava. To nije pošteno prema ovih 23 igrača koji samo žele da igraju fudbal", rekao je Keiroš.

Posle prvog kola Iran je prvi u Grupi B sa tri boda, Portugal i Španija imaju po bod, a Maroko je bez bodova.

Kurir sport/Beta

Foto: Reuters