Foto: Profimedia

uhvaćena u laži

TVRDI DA NE NOSI KRZNO: Njen plakar pun je krpica od kože egzotičnih životinja! Viktoriju proglasili LICEMEROM! (FOTO)

Pop kultura

Suprugu bivšeg fudbalera Dejvida Bekama (43), Viktoriju, hvale obožavatelji zbog njenog čvrstog stava, no direktorkaa organizacije za zaštitu životinja PETA-e Eliza Alen kaže kako su Viktorijine izjave licemerne.

Naime, modna dizajnerka u svojoj kolekciji ima torbe koje su napravljene od nojeva, haljine od vune alpaka i cipele od zmijske kože. Dejli Mejl tvrdi kako Viktorija ima barem 120 komada odeće i obuće te 130 torbi od raznih životinjskih delova.

"To nije tkanina i nije naše da bismo to tek tako samo uzimali", komentarisala je Alen ponašanje dizajnerke. Viktorija je u svojim modnim kolekcijama imala kožne pantalone za koje je potrebna koža dve krave, a ponekad se koristi telad jer je njihova koža mekša i izdržljivija. U tom slučaju za jedne pantalone treba ubiti četiri mladunčeda krave.

Dizajnerka je napravila i haljinu od kože ponija.

Viktorija u svojim kolekcijama ima i novčanike i torbe koji se sastoje od zmijske kože, a svake godine oko 440.000 pitona strada u Indoneziji, Maleziji i Vijetnamu zbog mode. Dizajnerka voli da nosi prsluke, jakne i haljine od merino vune. Merino ovce tada proizvode više vune i mogu da uginu od iscrpljenosti ili infekcija kojima su tada podložnije.

Viktorija izrađuje torbe i od guštera, bizona, koza, a modni stručnjaci su procenili da je takvih torbi izradila barem 375. Dizajnerka inače voli da nosi i Hermes torbice i ima ih 130, kako tvrdi Dejli Mejl. Većina njih je od kože krokodila, nojeva i teladi. Ipak, Viktorija je tokom godina prikupila najviše cipela. Ima najmanje 1000 pari koje se sastoje od svinjskei zmijske kože.

"Različita prigoda zahteva različitu obuću", istakla je svojevremeno dizajnerka.

Kurir.rs/ Foto: Profimedia