Foto: Printscreen

NAJVEĆI ALTERNATIVNI TELEKOMUNIKACIONI PROVAJDER

VOL STRIT DŽORNAL: KKR razmatra prodaju Junajted grupe

InfoBiz
> 13:07h

Investiciona kompanija KKR razmatra prodaju telekomunikacione kompanije Junajted grupe (United Group) koja posluje na Balkanu za do tri milijarde dolara uključujući dugove, preneo je danas Vol strit džornal (Wall Street Journal) pozivajući se na izvore.

Junajted grupa sa sedištem u Amsterdamu, navodi da je najveći alternativni telekomunikacioni provajder u zemljama bivše Jugoslavije. Vlasnik je kablovskog operatera SBB i regionalne televizije N1.

Do prodaje bi, piše njujorški list, došlo usred niza aktivnosti u evropskom komunikacionom i emiterskom sektoru, s gigantima kao što je Vodafon (Vodafone Group) koji kupuje preduzeća širom Evrope.

Junajted grupa je stvorena 2007. spajanjem SBB-a, Telemaha (Telemach) Slovenije i Telemaha Bosna.

Vol strit džornal prenosi ocene pojedinih bankara da prodaja Junajted grupe možda neće privući pažnju velikih kompanija, ali da ipak može privući interes investitora zbog široke ponude i rasta broja korisnika.

Prema navodima Junajted grupa, kompanija ima 3,62 miliona korisnika, dok je imala 1,89 miliona kada je KKR stekao većinski udeo u kompaniji u martu 2014. Prihod Junajteda u periodu zaključno s 31. martom je bio 539,7 miliona dolara, prema navodima sa njegovog sajta.

Junajted je vlasnik kablovskog operatera SBB u Srbiji, Telemaha u Sloveniji, BiH i Crnoj Gori, kao i kanala Sport kluba, N1, Sinemanije, TOP-a, Ultre, Granda i drugih.

(Kurir.rs/Tanjug)