Foto: Promo

BESPLATNO U POZORIŠTE

PREDSTAVE STUDENATA FSU DEO REDOVNOG REPERTOARA NARODNOG POZORIŠTA

Edukacija

Veliko priznanje za trud i rad dobio je Fakultet savremenih umetnosti. Čak sedam studentskih predstava našlo se na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta i biće izvedene od 24. do 30. juna na Sceni „Raša Plaović”.

Fakultet savremenih umetnosti i njegovo pozorište „Portal” na taj način postalo je jedinstveno studentsko pozorište u Srbiji čije se predstave izvode u nacionalnom teatru. Studenti Glume izvodiće svoje predstave u okviru Dana savremenih umetnosti, koji se u Beogradu održavaju od 24. juna do 25. jula. Sve predstave u potpunosti su delo studenata Glume na FSU i njihovih profesora i mentora, a ulaz na sve izvedbe u Narodnom pozorištu je besplatan.

OVIH SEDAM PREDSTAVA MOŽETE POGLEDATI NA SCENI „RAŠA PLAOVIĆ”

24. jun, 20:30 DVA MIRISA RUŽE -komedija- (studenti I godine master studija glume na FSU, klasa Vide Ognjenović)

foto: Promo

Autor: Emilio Karbaljida Režija: Vida Ognjenović Igraju: Emilija Nestorović i Olivera Guconić 27. jun, 18:00 SVEDOČENJE -monodrama- (studenti I godine master studija glume na FSU, klasa Vide Ognjenović)

foto: Promo

Tekst i režija: Vida Ognjenović Igra: Jovana Grozdanović 27. jun, 20:30 JESENJA SONATA -drama- (studenti I godine master studija glume na FSU, klasa Vide Ognjenović)

foto: Promo

Autor: Ingmar Bergman Režija: Vida Ognjenović Igraju: Jovana Todorović, Annamaria Serda, Ana Đorđević i Aleksa Radojlović

28. jun, 20:30 SUNČANA LINIJA -drama- (studenti I godine master studija glume na FSU, klasa Vide Ognjenović)

foto: Promo

Autor: Ivan Viripajev Režija: Vida Ognjenović Igraju: Ana Đorđević i Marko Todorović 29. jun, 20:30 KAD NEKO ZAZVONI -drama- (studenti II godine master studija glume na FSU, klasa Božidara Đurovića)

foto: Promo

Master rad Nikole Ugrinovića i Anđele Rajić Mentori: Božidar Đurović i Hadži Nenad Maričić 30. jun, 16:00 MI STIŽEMO (ispit studenata I godine glume na FSU, klasa prof. Vide Ognjenović, asistenta Slobodana Beštića i studenta-saradnika Jovane Todorović) 30. jun, 20:30 BEZ POGOVORA -drama sa elementima komedije- (studenti I godine master studija glume na FSU, klasa Vide Ognjenović)

foto: Promo

Autor: Harold Pinter Režija: Vida Ognjenović Igraju: Milan Uzelac i Ognjen Drenjanin

POZORIŠTE „PORTAL” NASTUPA ŠIROM SRBIJE I U INOSTRANSTVU

Pozorište „Portal”, koje su osnovali studenti FSU zajedno sa svojim mentorima, do sada je sa predstavama „Biti il’ ne biti”, „Viza”, „Cijanid u pet” i drugim nastupalo na pozornicma širom Srbije, a nedavno su gostovali i u Švedskoj. Mladi glumci sa Fakulteta savremenih umetnosti i njihovo pozorište „Portal” sa novih sedam predstava dodatno su obogatili kulturni sadržaj Beograda. Velika je stvar i za fakultet, ali i za našu umetničku scenu, da se studentske predstave rade tako da se podižu na pozorišni nivo. To je ujedno i najbolja preporuka svim mladim ljudima koji imaju talenat za glumu da će na FSU moći da ga razvijaju u dobrom smeru, i to predvođeni profesorima koji su priznata imena srpske dramske scene.

NAJSAVREMENIJI PROGRAM DRAMSKIH UMETNOSTI

Na studijskom programu Dramske umetnosti – Gluma imate priliku da razvijate svoj talenat uz mentore koji su renomirana imena domaće i svetske glumačke scene. Uz rad sa najvećim profesionalcima svoje branše, učestvovaćete u brojnim realnim projektima i već tokom studija zaigrati svoje prve uloge i ostvariti kontakt sa publikom. To praktično znači da će Vaša glumačka karijera aktivno početi onog trenutka kada započnete svoje školovanje na FSU. Sada je pravo vreme da iskoristite svoj talenat i posatnete deo glumacke FSU klase 2018/19 >> Ne dozvolite da vaš talenat prođe nezapaženo, postanite poznato lice u svetu filma i pozorišta. Vidimo se na predstavama studenata Glume u Narodnom pozorištu!

Tagovi: Narodno pozorište, FSU, predstave, kultura, Bepslatne ulaznice, studentsko pozorište

(Prromo - tekst / Foto:Promo)