Foto: Damir Dervišagić

GODIŠNJICA smrti Bogoljuba Mitića

SINIŠA PAVIĆ: U Vlasotincu sve me podseća na Đošu

Pop kultura

Na današnji dan pre godinu dana iznenada nas je napustio Bogoljub Mitić Đoša. Zauvek je tog jutra prestalo da kuca srce velikog glumca, a scenarista Siniša Pavić se prisetio bliskog prijatelja, kome je napisao legendarnu ulogu, zbog koje ga voli i pamti publika od Australije do Amerike.

- Ne mogu da verujem da je već prošla godina. Đoša je bio jedan rodoljubiv i dobroćudan čovek, uvek vedar i nasmejan, tako ću ga pamtiti. Godinama već živim u Vlasotincu i tu ima dosta detalja koji me podsećaju na njega i naš zajednički rad. On je napravio ulogu Đoše i po tome je ostao upamćen. Ne mogu da procenim ko bi mogao od mlađih glumaca da ga zameni - rekao je autor mnogobrojnih TV serija.

foto: Marina Lopičić

Mitić je preminuo u 49. godini, a njegova porodica je jutros posetila njegovu večnu kuću na vlasotinačkom groblju. Glumac je iza sebe ostavio suprugu i dve ćerke, Olgu i Nataliju, za koje je bio mnogo vezan. Nikad nije završio glumu, zbog čega se vodio kao glumac amater. Najveću slavu donela mu je prva uloga, lik Bata Đoše u seriji "Porodično blago", gde je igrao priprostog čoveka iz sela Stajkovce. U TV seriji "Agencija za SIS" je takođe imao glavnu ulogu Mulje, ali je bio i saradnik u pisanju scenarija. Kurir/ I. B./ Foto: Damir Dervišagić