Foto: Dado Đilas

SLAVILI POGOTKE GESTIKULACIJOM RUKAMA

DŽAKA I ŠAĆIRI PROVOCIRALI ORLOVE: Evo šta je Krstajić rekao o reakcijama Albanaca posle golova

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da je njegova ekipa večeras naivno primila izjednačujući gol protiv Švajcarske, posle čega je utakmica dobila drugačiji tok.

Mundijal 2018
> 23:02h

"Dobro smo počeli utakmicu, postigli smo gol u petom minutu i znali smo da nas čeka teška utakmica. Bilo je dobrih stvari i napada kod obe ekipe. Prvo poluvreme je bilo kako smo želeli. U drugom poluvremenu smo rano primili naivan gol, a posle je utakmica dobila drugačiji tok. Pokušali smo da rizikujemo, ubacili smo napadača da dobijemo utakmcu", rekao je Krstajić za RTS.

Fudbaleri Srbije izgubili su večeras od Švajcarske sa 1:2, iako su vodili od petog minuta golom Aleksandra Mitrovića. Srbija sada ima tri boda, bod manje od Brazila i Švajcarske, a u poslednjem kolu igraće protiv Brazila.

"Sticajem okolnosti Brazil je danas pobedio, očekivali smo da će biti drugačija računica. Mi smo kod 1:1 pokušali da rizikujemo da postignemo drugi gol koji bi nas direktno vodio dalje. Primili smo gol iz kontre, čestitam Švajcarskoj na pobedi", naveo je selektor.

On je rekao da njegova ekipa sada mora da se spremi za poslednju utakmicu u grupi sa Brazilom.

"Imaju oni svojih mana, bez obzira što su glavni favoriti za osvajanje turnira. Videli ste kakvo je takmičenje, favoriti ne dobijaju lako utakmice. Moramo da se spremimo dobro i da napravimo rezultat koji nama odgovara", dodao je Krstajić.

Novinari su na konferenciji za medije pitali Krstajića da li misli da je pogrešio što je Adema Ljajića zamenio Filipom Kostićem u startnoj postavi.

"Zadovoljan sam Ljajićevim igrama u reprezentaciji otkako sam selektor. Nisam ga zamenio zbog njegove loše igre protiv Kostarike, već da bi Kostić zajedno sa Kolarovom zatvorio levu stranu", rekao je Krstajić.

"U situaciji smo da nam je potrebna pobeda protiv Brazila, koncentrisaćemo se na to i uradićemo sve što možemo da pobedimo. Ništa u životu nije nemoguće", dodao je on.

Upitan da li je Srbija oštećena za penal nad Mitrovićem, Krstajić je rekao da ne želi da komentariše sudjenje i ostavio je novinarima da procene.

On je odbacio sugestiju novinara da je Švajcarska više želela pobedu i rekao da su njegovi igrači pružili maksimum.

"Ne može da se kaže da nismo želeli pobedu", dodao je Krstajić Granit Džaka i Džerdan Šaćiri su proslavili golove tako što su rukama pokazali orla, što je simbol albanske zastave. Krstajić je upitan za to, ali on nije želeo da komentariše, već je rekao da je čovek sporta i da će tako ostati.

On je dodao da je veoma zadovoljan podrškom ruske i srpske publike na turniru i da je zadovoljstvo igrati u takvoj atmosferi.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Dado Đilas)