Foto: Sloboden pečat/Balže Drudov

računica

GRCI OKUPIRALI DOJRAN: Ne zanima ih politika, dolaze po benzin, kod zubara, ali i kao turisti

Grci, kao i svako leto masovno dolaze u Dojran da posete plaže i kafane. Od ugostiteljskih objekata u Dojranu kažu da su Grkonje preferiraju ampari, a njihovi partneri su uglavnom viski, je je piće na ovoj strani granice mnogo jeftinije.

Severna Makedonija

"Grci dolaze da sipaju benzin, jer je ovde jeftiniji. Oni mogu da sede u restoranu, koriste povoljne stomatološke usluge odavde do Đevđelije, i druge oblike zdravstvenog turizama u Makedoniji", kažu stanovnici Dojrana.

Primetili su da turisti koji dolaze iz Grčke nisu zainteresovani za politiku, odnosno ne govore o ovoj temi. kako bi napunili više benzina za manje novca, ne smeta im vrućina.

Iz Opštine Dojran potvrđuju da Grci dolaze na ovo mesto da popune benzin.

"Grci u Dojranu su uvek dolazili. Poslednjih godina sve intenzivnije. Sa zadovoljstvom dolaze da sipaju gorivo, idu kod stomatologa, a neki od njih takođe koriste usluge hotela, bazena i restorana", kažu u opštini.

Kako informiše lokalna samouprava, počela je letnja sezona u Dojranu i očekuju da veliki broj turista posjeti Dojran. Veliki broj turista očekuje i iz Republike Srbije.

Srpski turisti koji dolaze u Dojran, ostanu dan ili dva i nastavljaju za Grčku. Prošle godine su takpđe došli u velikom broju. nakon što se popravio nivo jezera, povećaao se i broj posetilaca, a tome su doprinele i rekonstruisane plaže, napravljena je rekreativna staza za pešake, kažu u opštini.

Kurir.rs/Sloboden pečat

Foto: Sloboden pečat