Foto: Starsport©

VANREDNI SASTANAK BEZ SELEKTORA! ORLOVI JEDNI DRUGIMA REKLI SVE U LICE! Tadić otkrio šta se dogodilo u bazi Orlova nakon bolnog poraza od Švajcarske (KURIR TV)

Fudbaler Srbije Dušan Tadić otkrio je da su igrači nakon bolnog poraza od Švajcarske održali sastanak bez selektrora Mladena Krstajića.

Mundijal 2018
> 13:59h

Pogledali smo se u oči, bili smo iskreni jedni prema drugom, rekli šta mislimo i došli do zaključka da možemo u osminu finala, kaže desetka „orlova“

Na pobedu protiv Brazila! Hrabro su poručili fudbaleri Srbije pred poslednji meč grupne faze (sreda, 20.00) u nadi da taj meč neće biti i poslednji na Svetskom prvenstvu.

Dušan Tadić, najbolji srpski fudbaler iz kvalifikacija za Mundijal, veruje da će se ekipa do 27. juna oporaviti od onakvog poraza od Švajcarske.

- Prošlo je malo više vremena od utakmice s Švajcarcima, koliko-toliko smo se ohladili, nervozu smo ostavili iza nas, pa sam siguran da ćemo do samog meča s Brazilcima vratiti neophodan mir i koncetraciju – istakla je desetka „orlova“.

foto: Starsport©

Tadić je jedini bio samokritičan i kritičan prema saigračima posle poraza od Švajcarske, a na pitanje Kurira da li je imao šta da im kaže na sastanku među igračima koli je organizovao kapiten Aleksandar Kolarov mimo selektora Mladena Krstajića, odgvorio je:

- Rekao sam šta sam milio posle utakmice s Švajcarskom. To sam rekao i saigračima na tom sastanku. Uvek se trudim da sagledamo naše greške, da ne tražimo alibi u sudijama i nečemu drugom. Mislim da je to iskreno od mene i zato volim ovakve sastanke. Svi igrači smo se pogledali u oči, rekli smo jedni drugima šta mislimo, bez povišenih tonova, s ciljem da popvarimo greške. I u životu, a ne samo u fudbalu, je najbolje biti iskren.

Poput ostalih u taboru reprezentacije, i Dušan smatra da Brazil nije nepobediv iako je naravno jedan od glavnih favorita za osvajanje Mundijala.

- Nema sumnje da su Brazilci apsolutni favorit u ovoj utakmici, ali nikad se ne zna šta donosi dan. Ako ispoštujemo dogovor sa sastanka i taktiku selektora, uz naravno pošteno suđenje, mislim da možemo da pobedimo i Brazil. Niko nije nepobediv, pa tako ni Brazil.

foto: Starsport©

Tadić je bio jasan i na pitanje da li će ostati u Rusiji i posle 28. juna ili će možda ipak bukirati letovanje.

- Nadam se da ćemo produžiti boravak ovde u Rusiji, pošto nam je jako lepo. I dalje sve zavisi od nas, ako pobedimo, ostajemo. A ako izgubimo, odlazimo svako na svoju stranu. Dokle god postoji nada ja ću verovati u uspeh. Poštujemo Brazilce, ali ih se ne plašimo.

As Sautemptona imaće duel sa slavnim igračem Reala Marselom. - Sigurno je jedan od najboljih levih bekova na svetu. Već smo igrali pre četiri godine, znamo se. Ipak, fokusiran sam na našu igru, s obzirom da će taj duel biti samo jedan od brojnih na terenu.

Za kraj, vezista „orlova“ poslao je i više nego jasnu poruku na pitanje da li očekuje da se snimi film o njegovoj generaciji u slučaju plasmana u nokaut fazu Mundijala.

- Sve je moguće. Junaci se postaju baš na ovakvim utakmicama, protiv Brazila, a ne protiv Švajcarske!

Posle žalbe FSS Još se čeka odgovor FIFA FSS još nije dobilo odgovor FIFA na žalbu za suđenje protiv Švajcarske. - Ništa nećemo komentarisati dok ne dobijemo zvaničnu odluku, a odgovor očekujemo narednih dana – preneo je zvaničan stav FSS portparol Milan Vuković.

Potpredsednik FSS širi optimizam Bjeković: Verujmo u ove igrače! Dok su fudbaleri Srbije odmarali u hotelu između dva treninga, Kurir je na promenadi Baltičkog mora u Svetlogorsku sreo potpredsednika FSS Nenada Bjekovića. - Svi smo videli šta se desilo protiv Švajcarske. Čekamo odgovor FIFA, a za to vreme ne smemo da potcenimo dalje aktivnosti. Raduje me što su se igrači vratili u normalu posle onakvog poraza od Švajcarske i što veruju da Brazil nije nepobediva ekipa. Samo takvim pristupom možemo do cilja – istakao je Bjeković.

milan rastavacfoto: Dado Đilas

Timskom igrom zaustaviti Nejmara

Milan Rastavac, saradnik Mladena Krstajića u stručnom štabu reprezentacije, do detalja je skenirao igru Brazila. Kakav Brazil možemo da očekujemo protiv Srbije i kakvu Srbiju da očekujemo protiv Brazila? - Brazil je ekipa koju možete da skenirate iz više uglova. Njihova igra zasnovana na velikim individualnostima. U mnogome će ta utakmica zavistiti od trenutnog raspoloženja pojedinaca u redovima Brazila i našeg odgovora na to – istakao je Rastavac. Kako zaustaviti Nejmara? - Timskom saradnjom u ofanzivi i defanzivi – jasan je mladi stručnjak.

Kurir sport