Foto: Printscreen

doživi prvenstvo

EKSKLUZIVNO ZA KURIR IZ UŠĆA Miloš Topalović i Ljubinko Drulović: Čuda su retka, ali se dešavaju! (KURIR TV)

Fudbalski trener Ljubinko Drulović i novinar Miloš Topalović bili su pred duel Srbije i Brazila na Svetskom prvenstvu u Rusiji gosti serijala Doživi prvenstvo Kurir TV.

Mundijal 2018
> 22:26h

Oni su prvo prokomentarisali eliminaciju Nemačke.

"Zato je fudbal interesantan, zato što se čuda dešavaju. Nemačka je ispala, sada treba i mi da verujemo i pokušamo da izbacimo Brazil", rekao je Drulović.

"Pre pet dana smo pričakli da se danas desi čudo. Ali smo mislili da mi izbacimo Brazil. A danas treba da se desi nrkoliko čuda. Prvo da mi pobedimo. Pa da Brazil ne pobedi. Ali ako se to sve desi onda bio Tijana Dapčević mogla da zapeva Zemlju čuda. Onda i da bude nerešeno, a da Kostarikao koja jošnije dala gol, sada Švajcarskoj da dva", istakao je Topalović.

Iskusni trener i bivši reprezentativac je zatim prokomentarisao igru Brazila

"Brazil ne može da postavi igru i čita nas kao Švajcarska. Verujem da i kroz igru možemo neštio da uradimo. Ipak mislim da jedan gokl teško može biti dovoljan, osim ako ga mi prvi postignemo", rekao je Drulović, a Topalović dodao:

"Sada sam za to da Rukavina igra beka, jer mislim da bi se bolje snašao od Baneta. Veljković je tu jer je brži. A u napadu moramo više da rizikujemo."

O sastavu Srbije.

"Ekipa ima dosta promena jer moramo da rizikujemo i probamo da imamo kontrolu. Posed lopte ne sme mnogo da bude u njihovu korist. Ne smemo im dati prostor i igru 1:1. Centralni deo terena mora biti čvrst da bi sprečilči duge lopte.", rekao je Drulović.

Topalović je prokomentarisao neke od statističkih pokazatelja ranijih mečeva:

"Mi mnogo trčimo, ali trčimo pofgrešno i sporo. Sada igramo sa visokim centarforom i zbog karakteristika tima igramo sporo. Oni su brzi i prodorni i ja se iskreno najviše plašim Žezusa. Greška je bila što smo euforiju napravili posle prve utakmice, a ključna je bila Švajcarska. Mislim da je Brih jedina sudijska odluka, koja nije ispoštovala signalizaciju VAR-a. A morao je bar da ode da pogleda.

Šta da očekujemo od Brazila sada:

"Brazil će pokušati da što pre da gol i stekne mirnoću! Posebno što imaju primer Nemačke. To može i psihološki da poremeti naš tim, koji zavisi sam od sebe. Moramo napraviti čudo i izbaciti jednu od najjačuih ekipa. Dobro i Nemci su bili favoriti, ali su igrali loše i mislim da je njihov selektor napravio mnogo grešaka na takmičenju. Falilo im je kreativnosti Sanea, koji je izostavljen", smatra Drulović.

"Nejmar je glavni igrač i svi na terenu ga traže. Mislim da je dobro što nema Daglasa Koste, jer igra kontra nogom po desnoj strani. Oni su u napadu veoma kreativni i ne smemo gubiti loptu u sredini terena" dodao je iskusni trener.

"Nejmar je mačka u džaku. Plašim se, jer može da nam napravi probleme, ali nije jedini. Ovih dana me je bolelo što je Krstajić pričao da su naši igrači igrali 60 utakmica u sezoni. To nije tačno, jer mnogo igrača nije igralo deo sezone, a Brazilci jesu. Prvo smo se okomili na Švajcarce, a sada na Nejmara. A to nam se uvek obije o glavu", rekao je Topalović

foto: Printscreen

Prognoza rezultata:

"2:1 za Brazil", rekao je Topalović.

"Brazil je favorit. Verujem da možemo bar do remija, a Kostarika od bar 2:0", rekao je Drulović

Kurir sport

Kurir sport