Foto: AP

biće još pregovora

NEMANJA ANTONOV NAPUŠTA PARTIZAN: Crno-beli se nisu dogovorili sa Grashopersom

Posle Bojana Ostojića, koji je naputio pripreme Partizana, crno-beli će, nadaju se svi u klubu za kratko, morati da se oproste i sa levim bekom Nemanjom Antonovim.

Fudbal
> 20:37h

Razlog je činjenica da se Grashopers, sa kojim fudbaler ima ugovor još godinu dana i osvajač srpskog Kupa nisu dogovorili o visini obeštećenja, zbog čega su Švajcarci naložili fudbaleru da se vrati i priključi pripremama. Naime, Antonovu ugovor o pozajmici sa Partizanom ističe 30. juna, a kako su “skakavci” nedavno odbili novu ponudu crno-belih, više nema vremena da se pregovara.

Švajcarski klub pripreme počinje 2. jula i Partizan posle tog datuma može iznova da započne novu rundu pregovora za otkup Antonova. S tom razlikom što više neće imati preimućstvo preče kupovine, garantovano dosadašnjim ugovorom, već će biti u istoj ravni sa ostalim klubovima, koji budu želeli da kupe fudbalera.

Možda se to ispostavi i kao bolja solucija po crno-bele, jer Antonovu leta 2019. ističe ugovor sa Grashopersom i ovo je možda poslednja prilika da “skakavci” zarade na njemu, pa cena neće biti tako visoka koliko je “zacepljena” klauzulom sa crno-belima. A, to je 400.000 evra, plus procenti od dalje prodaje.

Antonov je u Humsku stigao krajem prošlog leta i nije dobio pravu šansu sve do završnice sezone, kada se izborio za mesto u timu trenera Miroslava Đukića i pokazao veliki kvalitet.

Kurir sport