Foto: Fkradnickinis.rs

pripreme

RADNIČKI ČETIRI OD ČETIRI: Nišlije ređaju pobede

Fudbaleri Radničkog se od 20. juna nalaze se u slovenačkim Termama Čatež, gde obavljaju glavni deo priprema za predstojeću sezonu, koju će početi 12. jula na stadionu Čair utakmicom prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbal
> 22:17h

Kako stvari stoje protivnik Radničkog na evropskoj premijeri biće malteška Gzira Junajted, koja je u prvom meču preliminarnih kvalifikacija kao gost savladala Santa Huliju iz Andore rezultatom 2:0.

Ekipa se pod komandom šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića žestoko priprema u Sloveniji, a da sve ide prema predviđenom planu govore i ostvareni rezultati u kontrolnim utakmicama.

Radnički je 22. juna savladao slovenački tim Krško sa 2:1, a golove su postigli Aleksandar i Aleksa Jovanović. Izabranici Nenada Lalatovića su 25. juna pobedili još jednu ekipu iz Slovenije Goricu sa 2:1, a strelci su bili Marko Mrkić i Nikola Aksentijević, a najbolju igru Nišlije su prikazale 28. juna protiv Rabotničkog iz Skoplja. Radnički je na tom meču slavio sa 3:0, dominirao tokom svih 90 minuta igre, a pogotke su dali Nermin Haskić, Riota Noma i Saša Stojanović.

Radnički će najjaču proveru u Sloveniji imati u ponedeljak, kada će odmeriti snage sa članom ruske Premijer lige Rostovom i to će biti i generalna proba pred istorijski duel u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Što se tiče prelaznog roka u Radnički su za sada stigli defanzivci Đorđe Crnomarković, Radovan Pankov, Alekandar Todorovski i Taras Bondarenko, kao i napadači Nermin Haskić i Sladan Nikodijević. Ugovore sa klubom produžili su najiskuniji fudbaleri Aleksandar Jovanović i Saša Stojanović.

-Izuzetno sam zadovoljan radom trenera Lalatovića i tempom kojim se ove pripreme odvijaju. Rezultati utakmica koje smo odigrali govore nam da idemo pravim putem, a ja mogu da kažem da će ljubitelji fudbala u Nišu od sledeće sezone moći da vide jedan novi Radnički, jer će se sama igra ekipe dosta razlikovati u odnosu na prethodne godine. Trener Lalatović je postavio visoke standarde, igrači su već uveliko u njegovom sistemu rada i verujem da će sve doći na svoje mesto do prve takmičarske utakmice. Ostalo nam je još malo vremena do 12. jula, novajlije se uklapaju, a mogu da kažem da ćemo se potruditi da dovedemo još dvojicu fudbalera. Smatram da smo napravili dobar tim, koji će i u narednoj sezoni ostvariti istorijski rezultat. Mi sada jedva čekamo utakmicu protiv Rostova, jer ćemo u okršaju sa izuzetno jakim rivalom najbolje videti gde se trenutno nalazimo u odnosu na ozbiljne evropske klubove- izjavio je sportski diretkor Radničkog Marko Jovanović, koji se nalazi sa ekipom u Sloveniji.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EVO ZBOG ČEGA JE SRBIJA ONAKO LOŠE PROŠLA U RUSIJI! Napustio nas Goran Bunjevčević! (KURIR TV SPORT)