Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Ispunjeno obećanje

VELIKA RADOST ZA MEŠTANE DONJIH BANJANA, ASFALTIRAN LOKALNI PUT Predsednik Vučić u domaćinstvu porodice Petrić dočekan povikom: OSTVARILA SE ŽELJA JEDNOG ČIČE! Drobnjak doneo i rakiju!

Srbija
> 13:26h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti je zaseoku Petrići u selu Donji Banjani, gde je asfaltiran lokalni put. Sa predsednikom je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i direktor JP Putevi Srbije Zoran Drbonjak koji je na poklon poneo i rakiju..

foto: Printscreen

Predsednik i ministarka posetiće ovom prilikom i domaćinstvo porodice Petrić, a Vučić današnjom posetom ispunjava obećanje koje je dao Slobodanu Petriću krajem marta ove godine. Naime, tokom Vučićevog obraćanja posle probijanja tunela Brančić na Koridoru 11, Petrić mu se požalio da nema asfalta do njegove kuće.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić
foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Pedeset godina je, kaže, gazio blato, potom rizlu, te upitao predsednika kada će, i da li će, dočekati da do svoje kuće ide asfaltiranim putem. Predsednik je zatim obećao da će uskoro doći u njegovu kuću i to novim, asfaltiranim putem, što je danas i učinio.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

"Ostvarila se želja jednog čiče iz tunela. Verovao sam da će ispuniti moju molbu jer je već ispunio obećanja stanovnicima Kosova i Metohije. Upravo to mi je bila najveća nada i zahvalan sam mu do neba! Pomogli su mu mnogi i svima njima sam zahvalan neizmerno", rekao je Slobodan Petrić.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Kako je istakao, nema većeg bogatstva od asfalta.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

"Sav kapital je uzaludan ako ne možemo da dođemo do kuće", kaže Petrić.

Ističe da predsednika dočekuje sa gibanicom, kolačima i tradicionalnim domaćim jelima.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Kako je rekao predsednik Vučić, ponosan je na novi put i na to što se radi za narod i građane.

foto: Printscreen

"Ovbo je 3. godina zaredom kako imamo suficit u budžetu. Imamo bolji rezultat od planiranog, a sav novac koji smo u plusu možemo da ulažemo u druge stvari, zato je veoma važno da nam dolaze ljudi sa projektima. stvari idu dobro, moći ćemo mnogo više da ulčažemo, a ja sam vam zahvalan, država zna svoj posao i radiće svoj posao", uzvratio je Vučić meštanima i zahvalio se na srdačnom dočeku.

(Kurir.rs/Foto: Tanjug, Filip Krainčanić)