Foto: Reuters

ODBRANIO DANCIMA TRI PENALA

SRBIN KOJI JE ODVEO HRVATE U ČETVRTFINALE UŠAO U ISTORIJU MUNDIJALA: Danijel Subašić je tek drugi golman koji je uspeo da uradi nešto što se u fudbalu retko viđa!

Hrvatska je u četvrtfinalu Mundijala, a golman Danijel Subašić upisao je svoje ime u istoriju fudbala, jer mu je za ruom pošlo nešto što ni jednom golmanu pre njega nije.

Mundijal 2018
> 10:02h

Junak penal drame sa Danskom uspeo je da odbrani čak tri udarca protivnika sa bele tačke i postao drugi golman kojem je to pošlo za rukom na Svetskim prvenstvima.

Pre njega to je pošlo za rukom Portugalcu Rikardu u meču sa Engleskom u četvrtfinalu Mundijala u Nemačkoj 2006. godine. Da sve bude još interesantnije ta utakmica odigrana je tačno na današnji dan pre 12 godina.

foto: Reuters

Subašić je Dancima definitivno uterao strah u kosti i to taman kada se činilo da je psihološka prednost na njihovoj strani pošto je Kasper Šmajhel u 117. minutu odbranio udarac sa bele tačke Luki Modriću.

Ipak, onda je red došao na Subašića da pokaže šta ume. Redom je skidao udarce najboljem igraču Danske Kristijanu Eriksenu, Laseu Šeneu i na kraju Nikolaju Jorgensenu. Čuvar mreže Monaka hvatao je žive lopte, rukama i nogama i trasirao svojoj reprezentaciji put ka četvrtfinalnom okršaju sa Rusijom.

Prvi golman koji se upisao u istoriju Mundijala istim ovakvim podvigom je Rikardo kada je Portugalija slavila sa 3:1 nad Engleksom, a čuvar mreže portugalaca bio nepremostiva prepreka.

Tadašnji golman Sportinga odbranio je udarce sa bele tačke Frenku Lampardu, Stivenu Džerardu i Džejmiju Karageru.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

HRVATI OPLELI UŽIČKO KOLO ZA POBEDU NAD DANSKOM: Ovo je NAJVESELIJA proslava navijača kockastih ! (VIDEO)