Foto: FoNet

bivši saborci saše jankovića

POLEMIKA IZMEĐU DUŠANA TEODOROVIĆA I DUDE IVKOVIĆA: Akademik: Zgrožen sam; Ivković: Više sam učinio za društvo

Politika

BEOGRAD - Bivši funkcioner Pokreta slobodnih građana Dušan Teodorović negativno je reagovao na fotografiju na kojoj se pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića nalaze i njegovi bivši "saborci" iz tima Saše Jankovića, uključujući Dušana Dudu Ivkovića, a Ivković konstatuje da je "više uradio za društvo od Teodorovića...".

"Zgrožen sam", napisao je Tedorović na tviteru, i prokomentarisao da mu je žao što je "sa prvim i četvrtim sleva učestvovao u kampanji protiv trećeg (Aleksandra Vučića)".

Reč je o fotografiji koja je napravljena povodom proslave 100. godišnjice Sportskog društva Radnički, na kojoj se, pored Vučića, nalaze Dušan Duda Ivković i Rade Mirić iz PSG-a.

Ivković i Mirić su bili deo delegacije društva koja se sastala sa Vučićem, a povodom obeležavanja tog jubileja.

Na sastanku je dogovoreno da predsednik države bude pokrovitelj manifestacije, što je u istoriji Radnickog u sličnim prilikama često bio slucaj.

Na pitanje Blica, koji ističe da nije poznato da li je akademik znao za prirodu susreta u Predsedništvu, da li misli da je preterano reagovao, Teodorović je kratko naveo da nije u mogućnosti da odgovori, jer je u gužvi i, uz komentar da ne beži od odgovora, poručio da ga pozovu kasnije.

foto: EPA

Dušan Duda Ivković za Blic nije "mnogo želeo da komentariše" Teodrovićev postupak, ali je primetio da je "mnogo više učinio za ovo društvo od Teodorovića".

Teodorović i Ivković su bili najbliži saradnici Saše Jankovića, učestvovali u njegovoj predsedničkoj kampanji i kritikovali aktuelnu vlast.

Akademik i bivši funkcioner Teodorović prvi je otkrio javnosti da je Janković hteo da bude premijer i više puta ga je javno kritikovao, dok se Ivković posle predsedničkih izbora nije javno politički angažovao.

Duda Ivaković je celu svoju igračku karijeru proveo u KK Radnički, a najveće uspehe ostvario je kao košarkaški trener. Sa državnim timom osvojio je pregršt medalja.

(Kurir.rs/Tanjug)