Foto: Vijesti.me

pod pritiskom

ODBILA DA SE POVINUJE NAREĐENJIMA IZ STRANKE: Gradonačelnica Tivta podnela ostavku

Predsednica opštine Tivat, dr Snežana Matijević (DPS), podnela je neopozivu ostavku iako je ranije u više navrata javno rekla da to neće učiniti i da će javno na predstojećoj sednici SO, reći zbog čega je njena partija smenjuje.

Crna Gora
> 08:29h

Tivatski OO DPS prošle je sedmice odlučio da pokrene inicijativu za smenu Matijevićeve zbog njene navodne odgovornosti za loš rad lokalne uprave i nerealizaciju izbornog programa DPS, ali se u javnosti špekuliše da je pravi razlog njene smene odbijanje Matijevićke da posluša naredbu vrha partije i potpiše kontroverzni ugovor o opraštanju 5,6 miliona evra opštinskih potraživanja od Porto Montenegra na ime neplaćenih komunalija.

"Moja odluka je konačna i izraz je moje slobodne volje. Ostavku podnosim iz ličnih i profesionalnih razloga, a u želji da efikasno i kvalitetno funkcionisanje lokalne uprave, na čijem sam čelu bila tokom poslednje dve godine, ne podredim razlozima koji se tiču poštovanja mojih porodičnih obaveza, ali i profesionalne zauzetosti povodom angažmana na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Iz navedenih razloga nisam u prilici da se u potpunosti posvetim sve zahtevnijim svakodnevnim poslovima, na način kako se to podrazumeva od svakog ko odgovorno želi da obavlja dužnost predsednika opstine Tivat, kao jedne od opština u Crnoj Gori koja beleži izuzetno dinamičan razvoj u svakom svom segmentu", piše u saopštenju koje je medijima dostavljeno iz Matijevičkinog kabineta.

Prema nezvaničnim informacijama, nju će u fotelji gradonačelnika naslediti aktuelni potpredsednik opštine i predsednik tivatskog OO DPS, dr Siniša Kusovac.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me