Foto: Shutterstock

Neverovatno otkriće

ČISTE TELO OD OPASNIH OTROVA! OVA 2 PIĆA TREBA DA MEŠATE: Kako sprečiti opaku bolest metabolizma

Život

Postoje osobe koje su rođene sa genetskom predispozicijom za metaboličke bolesti za koje ne postoji lek, ali ova dva pića mogu da otklone opasne otrove iz tela i sačuvaju zdravlje, piše Lepa & Srećna.

Postoji izreka da pića ne treba mešati, ali ova dva pića su definitivno izuzetak. Istraživanja su dokazala da crno vino i zeleni čaj sadrže epigalokatehin galat (EGCG) koji blokira toksične metabolite. Metaboliti su produkti metabolizma koji nisu štetni za telo sve dok ne metaboliziraju u jetri i tada postaju toksični. Za ovo stanje ne postoji lek i uglavnom su pacijenti ceo život na strogom režimu ishrane.

Nekontrolisana produkcija metabolita je toksična i može uzrokovati različite fizičke i duševne bolesti. Istraživači ističu da EGCG i taninska kiselina mogu da spreče delovanje opasnih metabolita, a samim tim smanje rizik od Alchajmerove i Parkinsonove bolesti. Ovo istraživanje naglašava da je možda ovo rešenje za razne degenerativne bolesti, genetske poremećaje, pa čak i karcinom. Zato ujutru slobodno uživajte u šolji zelenog čaja, a uveče se opustite uz čašu crnog vina.

PROČITAJTE JOŠ:

KAKO PRAKTIČNA ŽENA IZGLEDA U KUPAĆEM - TV VODITELJKA NATAŠA PAVLOVIĆ POKZALA ZANOSNO TELO

OVA ODEĆA BIĆE NAJVEĆI HIT U 2019. GODINI

KRALJICA ELIZABETA JE OVO STROGO ZABRANILA SVOJIM SNAJAMA

(Kurir.rs/Lepa & Srećna - Foto: Shutterstock)