Foto: Promo

Besplatni cegeri kao podsticaj za odgovorniju kupovinu

Društvo

Izacujemo plastiku iz upotrebe. Možemo li? Možemo, itekako da sačuvamo životnu okolinu. Prvi korak je da kažemo zbogom plastičnim kesama.

Uspeli smo to u prodavnici Shop&Go, gde je, otkako je počela naplata kesa, smanjena njena upotreba za više od 60 odsto. Da li u tom pravcu možemo da nastavimo i kada od 16.jula počne naplata kesa u Maksiju i Tempo. Nadamo se.

“Svest građana se polako menja i drago nam je što smo naišli na pozitivne reakcije sugrađana, koji su od kada je model implementiran u Shop&Go prodavnicama smanjili upotrebu plastičnih kesa za više od šezdest odsto. Kao lider na tržištu, želeli smo i u ovom segmentu da nastavimo da zajedno sa našim kupcima doprinosimo očuvanju životne sredine. Kupci su svesni koliko je važno da ovu promenu iznesemo svi zajedno. Zaposleni u radnjama nam prenose svakodnevna iskustva i da je zapravo sve više onih koji dolaze u kupovinu sa cegerom. Bez kesa. To je ono što želimo da postignemo i u Maksiju i u Tempu”, kaže Mirjana Jovašević direktorka za korporativne komunikacije i održivo poslovanje kompanije Delez Srbija.

Tokom nedelju dana, od 9.jula, besplatne cegere dobiće svi kupci u Maksiju koji budu imali račun veći od 1500 dinara, odnosno u Tempu za račun veći od 3000 dinara, do isteka zaliha.

( Promo tekst - Foto: Promo )